Onsdag 5 Okt
Stockholm

Annie Lööf om SD:s "återvandringståg" – hatet i svensk politik

Under torsdagen var det Annie Lööfs tur att frågas ut inför valet.
Under torsdagen var det Annie Lööfs tur att frågas ut inför valet. Foto: Fredrik Sandberg/Anders Wiklund/TT

Annie Lööf (C) var först ut SVT:s partiledardebatt och passade på att kommentera SD:s rättspolitiske talesperson Tobias Anderssons tweet i veckan.– De får in hatet i svensk politik, sade Annie Lööf.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under torsdagens partiledardebatt på SVT var Centerpartiets ledare Annie Lööf först ut att grillas med frågor inför kommandeval. Efter ett kort inslag om Centerpartiets historia fick C-ledaren frågor om partiets ideologi.

Programmets moderator valde då att nämna att Sverigedemokraterna har högre väljarstöd än Centerpartiet på landsbygden. Lööf lämnade inget svar på frågan om hur det kan vara så. 

– Det som är vår styrka är att vi kan växa både på landsbygden och i storstäderna, sade hon då.

Programledarna kom då in på partiets linje att inte samarbeta med Sverigedemokraterna.

– Om jag skulle välja mellan S och M skulle jag välja M alla dagar i veckan. Men är valet mellan SD och S så väljer jag S varje dag i veckan. Sverigedemokraterna är ett främlingsfientligt högerpopulistiskt parti. Det som de vill förgöra är liberalismen och då är jag den partiledare som står upp för liberalismen. 

Annie Lööf: "Som Reinfeldt en gång sa"

Annie Lööf passade även på att nämna SD:s tweet som florerat i sociala medier i veckan. Tobias Andersson som är SD:s rättspolitiske talesperson twittrade i veckan inlägget med en bild på en tunnelbanevagn och texten:

"Välkommen till återvandringståget. Du innehar en enkelbiljett. Nästa stopp, Kabul!"

– Lägger upp en bild och pratar om en enkelbiljett tillbaka till Afghanistan är så ovärdigt som Fredrik Reinfeldt en gång sa. De får in hatet i svensk politik, sade Annie Lööf.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.