Magdalena Andersson vill inte heller heller se "etniska kluster".
Magdalena Andersson vill inte heller heller se "etniska kluster". - Foto: Marko Säävälä/Lars Schröder/TT

Magdalena Andersson: ”Vill inte ha Chinatown”

Efter Anders Ygemans fokus på utomnordiskheten säger Magdalena Andersson att hon också är emot ”etniska kluster”. Hon vill se mer "blandade områden".


Efter migrationsminister Anders Ygemans tidigare utspel i Dagens Nyheter om ett maxtak för utomnordiska personer i utsatta områden möttes han av kritik från övriga partier i vänsterblocket

– Vi kan ju inte tvångsförflytta människor, det är ingenting som Anders Ygeman har föreslagit. Men däremot vill vi se mer blandade områden. Vi vill att svenska ska vara det naturliga språket i hela Sverige, säger statsminister Magdalena Andersson (S) till DN.

Magdalena Andersson: "Vi ska bo blandat"

Efter flera följdfrågor kring Ygemans fokus på utomnordiskheten säger Magdalena Andersson att hon också är emot ”etniska kluster”.

– Vi vill inte ha Chinatown i Sverige, vi vill inte ha Somalitown eller Little Italy, vi ska bo blandat med de olika erfarenheter som vi har. Vår utgångspunkt är ett samhälle där man lever tillsammans med olika bakgrund, olika erfarenheter och olika inkomster och möts. Det är så vi blir ett sammanhållet samhälle, säger hon till tidningen och fortsätter:

– Det är ett väldigt stort problem med segregation i dag. Att människor som kommer från andra världsdelar klumpas ihop i samma bostadsområden där alldeles för få talar svenska och få har ett jobb att gå till och därmed har svårt att bli en del av samhället.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Person åtalad för terrorfinansiering

Polisen rapporterar om trafikolycka, Örebro

"En bilist har kört in i en stolpe på länsväg 733", skriver polisen på sin hemsida.

Nu kan du spara anhörigs DNA – efter döden – i ett smycke

Färre svenskar är intresserade av att begravas på en kyrkogård, det menar Ulf Lernéus på Begravningsbyråer. Istället vill man uppleva den sista vilan på en bergstopp, eller i ett smycke – men hur går det till egentligen?

Polisen i Södertälje rapporterar om rån

1 timme sedan
"Man misshandlas och rånas.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om brand, Härnösand

1 timme sedan
"Härnösand, larm om brand i byggnad i centrum.", skriver polisen på sin hemsida.

Umeå: Polisen rapporterar om stöld

1 timme sedan
"Umeå, misstänkt stöld i matbutik.", skriver polisen på sin hemsida.