Jimmie Åkesson har hittat kärleken igen i Matilda Kärnerup.
Jimmie Åkesson har hittat kärleken igen i Matilda Kärnerup. - Foto: Henrik Montgomery/TT och Facebook

Matilda Kärnerup är Jimmie Åkessons flickvän

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson, 44, har hittat kärleken igen. Nu berättar han att det är 28-åriga Matilda Kärnerup som är hans nya flickvän.
– Vi har träffats sedan januari, säger Åkesson till Expressen.


Det var för en dryg vecka sedan som SD-ledaren Jimmie Åkesson, 43, avslöjade att han hittat kärleken igen och är i en relation, samtidigt som han var fåordig om sin nya partner och hur länge de varit tillsammans.

Här kan du läsa mer om när Jimmie Åkesson avslöjade att han hade ny flickvän.

Jimmie Åkessons nya flickvän är Matilda Kärnerup

Nu avslöjar dock Jimmie Åkesson för Expressen att hans nya flickvän är Matilda Kärnerup, 28.

– Vi har träffats sedan januari och successivt kommit till insikten att vi trivs och har skoj tillsammans, säger han till tidningen och fortsätter:

– Det är viktigt för mig att träffa någon utanför politiken för att kunna koppla bort jobbet några stunder under veckan.

Vem är Jimmie Åkessons flickvän Matilda Kärnerup?

Matilda Kärnerup är nämligen inte aktiv inom politiken – även om hennes föräldrar, enligt Expressen, ska vara engagerade i Sverigedemokraterna.

Men Matilda Kärnerup, som är uppvuxen i Sölvesborg och som numera bor i Karlshamn, har många andra strängar på sin lyra, visar det sig.

– Matilda är en industriarbetare och licensierad kostrådgivare som håller på att ta flygcertifikat. För mig är det helt klart ett vinnande koncept, säger Jimmie Åkesson till Expressen.

Är Matilda Kärnerup och Jimmie Åkesson förlovade?

I mars 2024 stod det klart att Matilda Kärnerup och Jimmie Åkesson förlovat sig.

– Jag friade på en Ålandskryssning. Det är inte det mest romantiska, men väldigt äkta blev det, sa Åkesson till Svensk Damtidningoch kallade samtidigt fästmön för sin "prinsessa".

Jimmie Åkesson och Matilda Kärnerup gick i samma skola

Vad har då det nya paret gemensamt? Ja, förutom att bägge gått på Furulundsskolan i Sölvesborg – om än med 16 års mellanrum – så delar de också ett fotbollsintresse. 

Enligt Expressen håller både Jimmie Åkesson och nya flickvännen Matilda Kärnerupen på Mjällby IF.

Jimmie Åkesson har barn med Louise Erixon

Sedan tidigare har Jimmie Åkesson sonen Nils med sin före detta sambo tillika SD-politikern Louise Erixon. Paret separerade för drygt två år sedan.

”Tider förändras och livet går vidare. För att föregripa rykten och missförstånd bekräftar jag här att jag och Jimmie separerat sedan ett litet tag tillbaka", skrev Erixon, som är lokalpolitiker i Sölvesborg, på Facebook vid tiden. 

Även Erixon har hittat kärleken sedan uppbrottet från SD-ledaren. Här kan du läsa mer om Louise Erixons pojkvän Peter London.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!