Stockholm

Anders Ygemans utspel mot M-ledaren efter SD:s kampanj: "Jimmie-moment"

Anders Ygeman kritiserar M-ledaren Ulf Kristersson.
Anders Ygeman kritiserar M-ledaren Ulf Kristersson. Foto: Lars Schröder/Fredrik Sandberg/TT

Anders Ygeman skriver på Twitter flera inlägg riktade till Ulf Kristersson efter att M-ledaren vid en eventuell valvinst kan komma att fördjupa samarbetet med Sverigedemokraterna.


Läs mer

Integrations- och migrationsminister Anders Ygeman riktar en känga till M-ledaren Ulf Kristersson på Twitter – där Ygeman publicerat en bild på SD:s tunnelbanekampanj och skriver följande:

"Undrar när Ulf Kristersson hade sitt Jimmie-moment? Var det när Björn Söder förklarade att samer och judar inte kan vara svenskar?"

Anders Ygeman har sedan publicerat flertalet nya tweets där han går hårt åt Kristersson för att M, KD och L kan tänka sig att samarbeta och förhandla med SD – för att få deras stöd för att bilda regering.

"Eller fick Ulf Kristersson sitt Jimmie moment när han såg ledande Sverigedemokrater dra runt på stan med järnrör?", skriver Ygeman och fortsätter:

"Eller fick Ulf Kristersson sitt Jimmie-moment när över 200 av Sverigedemokraternas kandidater i valet kopplas till nazism och annan form av högerextremism?".

SD:s Björn Söder replikerar Ygeman på Twitter:

"Jag har ALDRIG sagt att samer och judar inte kan vara svenskar. Så SLUTA LJUG. Däremot har jag värnat om våra erkända minoritetsnationer. Förstår att du har svårt för statsvetenskapliga termer och diskussioner. Du har ju aldrig egentligen greppat någonting".

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.