Caroline Nordengrip (SD) vill stoppa sjukpenning efter skönhetsoperationer.
Caroline Nordengrip (SD) vill stoppa sjukpenning efter skönhetsoperationer. - Foto: Henrik Montgomery/TT och Ingvar Karmhed/SvD/TT

SD-ledamoten vill stoppa sjukpenning efter skönhetsoperationer

Caroline Nordengrip, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, vill stoppa möjligheten att få sjukpenning efter skönhetsoperationer.
– Det är en utgift som arbetsgivare och skattebetalare inte ska stå för, säger Nordengrip till P4 Göteborg.


Den som genomgått en skönhetsoperation kan ha rätt till sjukpenning från Försäkringskassan – något som riksdagsledamoten Caroline Nordengrip (SD) vill sätta stopp för. 

– Vi måste kolla på onödiga utgifter och jag menar att icke-medicinska ingrepp, rena skönhetsoperationer, är en sådan utgift som företagare och skattebetalare inte ska behöva stå för, säger hon till P4 Göteborg.

"Inte anledningen som är avgörande"

Exakt hur mycket av skattebetalarnas pengar som går till de som får sjukpenning efter skönhetsoperationer är dock oklart och det är heller inte orsaken bakom ingreppet som avgör huruvida man har rätt att få ersättning.

– Det är inte anledningen till operationen som är avgörande om man kan få ersättning, utan det är det tillstånd som kan uppstå efter en operation, säger Terese Östlin, nationell försäkringssamordnare på Försäkringskassan, till P4 Göteborg.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!