SD-toppen Louise Erixon, före detta sambo till Jimmie Åkesson, närvarade inte på partiets valvaka
SD-toppen Louise Erixon, före detta sambo till Jimmie Åkesson, närvarade inte på partiets valvaka - Foto: Johan Nilsson/Stefan Jerrevång/TT

Därför saknades Åkessons exsambo Louise Erixon på SD:s valvaka

Jimmie Åkesson firade ett succéval på SD:s valvaka i Stockholm. I hemmakommunen Sölvesborg var hans tidigare sambo, tillika lokalpolitikern Louise Erixon tänkt som en huvudperson – men hon lyste med sin frånvaro.


På Sverigdemokraternas valvaka talade en stolt Jimmie Åkesson för en liten stund sedan. Av allt att döma ser SD ut att bli landets näst största parti, och nu har de siktet inställt på att få sitta i regering.

– Vi är på riktigt ett stort parti i dag och jag är så stolt, så glad över vad vi gjort tillsammans för att åstadkomma det här, säger en tagen Åkesson vid podiet.

Jimmie Åkesson och flickvännen Matilda Kärnerup. Foto: Stefan Jerrevång/TT

Matilda Kärnerup, 27, är Jimmie Åkessons nya kärlek

Tidigare under kvällen fångades han och den nya flickvännen Matilda Kärnerup, 27, på film när de omfamnade varandra i en puss. 

SVT-programledarna Anders Holmberg och Camilla Kvartoft kunde inte låta bli att kommentera den romantiska gesten:

– De pussas!

Här kan du läsa mer om Jimmie Åkessons nya flickvän Matilda Kärnerup.

Louise Erixon (SD). Foto: Johan Nilsson/TT

Därför saknades Louise Erixon på SD:s valvaka

Någon däremot lyste med sin frånvaro på Sverigedemokraternas valvaka, det var Louise Erixon. Hon är partiet kommunstyrelseordförande i Sölvesborg och tidigare sambo till Åkesson. 

SD-toppen Erixon var tänkt som en huvudperson under den lokala vakan i Sölvesborg. Att hon inte närvarade beror, enligt ordföranden och gruppledaren Robert Lindén, på att hon blev sjuk i sista sekund. 

– Hon har tyvärr anmält sig sjuk. Jag vet inte vad det är, säger han till Expressen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Umeå: Polisen rapporterar om stöld

Italien lägger ned åtal mot hjälporganisationer

Efter en långdragen utredning lägger en italiensk domstol ned anklagelserna mot hjälporganisationerna Läkare utan gränser, Rädda Barnen och den tyska icke-statliga organisationen Jugend Rettet.

Polisen rapporterar om brand, Uddevalla

"Vi får in ett larm om en brand på Jarlsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Kritiker sågar förslag om gårdsförsäljning

I vår kommer regeringens lagförslag om gårdsförsäljning. Redan nu finns stark kritik mot att mikrobryggerier och destillerier kan komma att uteslutas. Socialminister Jakob Forssmed (KD) vill inte kommentera detaljer innan förlaget är klart, men säger att det behöver innehålla begränsningar.

EU-sanktioner mot "extremistiska" bosättare

EU inför sanktioner mot fyra "extremistiska" israeliska bosättare och två organisationer på ockuperade Västbanken.

Upp till 20 000 fick fel bostadsbidrag av Försäkringskassan

1 timme sedan
Försäkringskassan har gått ut med ett varningsmeddelande till 20 000 medborgare som fått ett extra bostadsbidrag. Utbetalningen som ska ha gjorts den 10 april kan mycket väl vara helt felaktig, och du som fått pengarna kan vara tvungen att betala tillbaka pengarna.