Ulf Kristersson (M) har fått sonderingsuppdraget av talmannen.
Ulf Kristersson (M) har fått sonderingsuppdraget av talmannen. - Foto: Tim Aro/TT och Jonas Ekströmer/TT

Uppgifter: Kristerssons regeringsförhandlingar är inte klara

De pågående regeringsförhandlingarna kommer inte att vara klara till klockan 11 på onsdagen då Ulf Kristersson (M) ska träffa talmannen Andreas Norlén, enligt uppgifter till SvD.


Högerblockets regeringsförhandlingar, som pågått i drygt tre veckor, är ännu inte klara, enligt uppgifter till SvD

Detta innebär i så fall att Ulf Kristersson (M) inte kommer att kunna presentera något regeringsunderlag i samband med sitt slutrapporteringsmöte med talmannen Andreas Norlén klockan 11 på onsdagen.

Ulf Kristersson kan bli statsminister på fredag

Om högersidan i stället skulle vara överens och ett regeringsunderlag kan läggas fram vid mötet med talmannen innebär det att Ulf Kristersson kan komma att röstas fram som statsminister redan på fredag.

Källor: Kärvat i förhandlingarna mellan L och SD

Källor med insyn i förhandlingarna har uppgett för GP att det framförallt varit oenigheter mellan Liberalerna och Sverigedemokraterna som ställt till det för Ulf Kristersson. 

Uppgifter: Kommer begära två dagar till

Enligt uppgifter till Expressen kommer Ulf Kristersson att begära två dagar till.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Europa för beroende av krut från Kina"

Ärkefienderna dämpade efter attack i Iran

Såväl Iran som Israel ligger fortfarande lågt kring fredagens förmodat israeliska attack mot mål i Iran. Det tolkas som en signal om att ärkefienderna tycks vara redo att förhindra en eskalering till ett storkrig i Mellanöstern – åtminstone för tillfället.

En del av Børsens mur har rasat

En bit av muren i byggnaden Børsen har rasat på lördagsmorgonen, uppger Jakob Vedsted Andersen vid räddningstjänsten på en pressträff.

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Förhoppningar om räntesänkningar har även fått fritidshusmarknaden att vakna till liv. Fler objekt har sålts och priserna har stigit den senaste tiden.

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Lön och arbetsvillkor är inte spikade, ändå räcker många upp handen när Sverige för första gången ska medverka i den multinationella Natostyrkan i Lettland. Det är väldigt självklart, säger André Steffert, plutonchef på P7 i Skåne.