Rebecka Fallenkvist petades från Sverigedemokraterna – hur bra koll har du på henne?
Rebecka Fallenkvist petades från Sverigedemokraterna – hur bra koll har du på henne? - Foto: Sofia Ekström/SvD/TT/Youtube/Riks

Allt om Rebecka Fallenkvist: Kärlekslivet, ursprunget och Rikslönen

Rebecka Fallenkvist petades nyligen från Sverigedemokraterna efter en omdiskuterad bild på Instagram. Hur bra koll har du på henne, hennes ursprung och privatliv? Nyheter24 har samlat allt du vill veta.


Under lördagen den 15 oktober meddelade Sverigedemokraterna att Rebecka Fallenkvist, frontfigur för den SD-finansierade Youtubekanalen Riks och nyligen invald ledamot i Stockholms regionfullmäktige, petas från sin programledarroll. 

Orsaken till det var en bild på Fallenkvists Instagramstory där hon refererade till Anne Frank som "sedeslös" och "kåtheten själv".

Här kan du läsa mer om Rebecka Fallenkvists angrepp mot Anne Frank.

Allmän info om Rebecka Fallenkvist: Ålder, boende och längd

Den omdiskuterade före detta Riks-programledaren Rebecka Fallenkvist föddes den 2 maj 1996 och bor i en lägenhet i Bromma. 

Hur lång är Rebecka Fallenkvist? Ja, den frågan är ännu obesvarad. Men på bilder tillsammans med Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson, som mäter 1,80 meter, ser man att hon är något kortare än honom.

Jimmie Åkesson (SD gästar Riks på Youtube. Foto: Youtube/Riks

Rebecka Fallenkvists ursprung

Rebecka Fallenkvists föräldrar flydde från Rumänien under 80-talet och placerades på en flyktingförläggning i Sölvesborg. De flyttade sedermera till Kristianstad, där Rebecka Fallenkvist, ursprungligen Neagu, föddes 1996.

När hon gick i mellanstadiet beslutade sig familjen för att byta efternamn, och valet föll på Fallenkvist. I en intervju med Dagens Nyheter har hon sagt sig vara nöjd med beslutet och att hon "inte identifierar sig med sitt förra efternamn". 

– Jag är ett livs levande exempel på lyckad invandring, säger Rebecka Fallenkvist till DN.

Vad är Rebecka Fallenkvists utbildning?

Rebecka Fallenkvist gick estetprogrammet på C4 i Kristianstad på gymnasiet. Hon har därefter studerat internationell företagsekonomi med inriktning på marknadsföring på Linnéuniversitetet i Växjö.

Hur mycket tjänar Rebecka Fallenkvist?

För taxeringsåret 2021 hade Rebecka Fallenkvist en inkomst av tjänst på 459 343 kronor, eller omkring 38 300 kronor i månaden.

Har Rebecka Fallenkvist någon pojkvän eller partner?

Rebecka Fallenkvist är hemlighetsfull med sitt privatliv i sociala medier. Hon har inte gått ut offentligt med att hon har en pojkvän och är den enda som är folkbokförd på hennes bostadsadress. 

Men är Rebecka Fallenkvist singel? Det är ännu okänt. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!