Muharrem Demirok talar ut om skeletten i garderoben efter misshandelsdomarna

Många hade räknat bort Muharrem Demirok på förslagslistan till Centerpartiets nya ledare efter misshandelsdomarna. Men under onsdagen föreslås han bli ny partiledare och nu talar han ut om de tidigare domarna.


Muharrem Demirok, 46, är valberedningens förslag till ny partiledare för Centerpartiet. Han var tidigare Linköpings kommunalråd och lämnade kommunpolitiken i samband med valet i höstas. Då blev han i stället riksdagsledamot  i utbildningsutskottet och partiets talesperson i utbildningsfrågor.

Under valberedningens process uppmärksammades en händelse som flera trodde skulle stå i vägen för hans framtid som partiledare, detta då han tidigare dömts för två fall av misshandel, vilket Corren rapporterade om.

Den första domen föll 1995 och den andra 1999. Enligt Demirok handlar den första domen om ett bråk på den gymnasieskola där han gick och den andra om en dispyt på en studentfest.

Muharrem Demirok om skeletten i garderoben

Nu pratar Demirok ut om skeletten i garderoben och de tidigare domarna samt hur han tror att de kommer att påverka förtroendet för honom hos väljarna.

– Jag hoppas att människor ska bedöma mig utifrån den jag är i dag och inte misstag jag begick på 90-talet när jag var ung, säger Muharrem Demirok till SVT.

Han berättar vidare att han inte har några fler hemligheter att berätta om och att han erkänt de saker han gjort.

Kritiska röster mot Muharrem Demirok

– Jag har jobbat svart när jag var ung, för det var det som erbjöds. Jag har långt tidigare åkt fast för fortkörning vid ett tillfälle. När jag var utbytesstudent i Australien var vi fyra vänner som delade på en liten marijuanakaka. Men det var ingenting för mig.

Men efter att valberedningen presenterade Muharrem Demirok som sitt förslag till ordförandekandidat för Centerpartiet under onsdagen har han mött hård kritik för sina tidigare domar. På sociala medier diskuterar användare flitigt om Demirok är rätt person att leda partiet.

"Centerpartiets Muharrem Demirok föreslås som ny partiledare. Han är dömd för misshandel. Kunde Centerpartiet sjunka ännu lägre än under Lööfs styre? Svaret är ja", skriver en Twitter-användare.

Här kan du läsa mer om Muharrem Demiroks bakgrund och väg till politiken!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!