Taylor Swift, enligt många en riktig politisk makthavare.
Taylor Swift, enligt många en riktig politisk makthavare. - Foto: Natacha Pisarenko

Taylor Swift och det amerikanska valet – detta har hänt

Det verkar som att det blir Donald Trump och Joe Biden som tävlar om rollen som USA:s president i höst. Men frågan är om det blir världsartisten Taylor Swift som avgör valet?


Igår var den så kallade supertisdagen, då 16 delstater röstade i de amerikanska primärvalen. Av resultaten att döma blir det Donald Trump och den nuvarande presidenten Joe Biden som kandiderar till USA:s president. 

Nu menar experter att den avgörande makten kan komma från oväntat håll – nämligen från världens största popstjärna. 

Taylor Swift som kan avgöra

Taylor Swift är en av världens största artister, och eftersom hon har en så stor och hängiven skara fans så spås hon kunna vara den avgörande nyckeln i USA:s kommande presidentval. 

Förra presidentvalet gick Swift ut och stöttade demokraternas kandidat Joe Biden, och nu verkar det pågå en kamp om henne mellan Biden och Trump. 

"Var inte illojal" 

Trump skrev i februari på Truth Social att det skulle vara “illojalt mot mannen som tjänade henne så mycket pengar” om hon stöttade Biden. 

Dessutom visar en amerikansk studie att nästan en av fem amerikaner tror att Swift är en del av en hemlig konspiration för att få Biden att vinna valet. 

Inför årets val har Swift ännu inte stöttat någon offentligt, men på sin Instagram gick hon igår ut och uppmanade sina följare att rösta på den som “bäst representerar dig”. 

Bildkälla: taylorswift/Instagram
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!