Söndag 19 Sep
Stockholm

SD:s William Petzäll greps – var drogad och full

Tillbringade natten i fyllecell efter att ha slagit sönder inredningen till exflickvännens lägenhet. Nu tar han time out.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

TRELLEBORG. Sverigedemokraternas 22-årige riksdagsledamot William Petzäll greps natten till söndagen och fick tillbringa ett antal timmar i fyllecell.

Detta sedan han slagit sönder inredningen hemma hos sin före detta flickvän i Trelleborg.

Polisen larmades till bostaden två gånger tidigare under lördagen på grund av det bråk som pågick i lägenheten. En av gångerna skickades också en ambulans till adressen.

- När vi kom då verkade han ha lugnat ner sig och vi gjorde inget ingripande och ambulansen lämnade också, säger Hans Nilsson, vakthavande polisbefäl, till Expressen.

Men polisen tvingades återvända en tredje gång. Willam Petzäll togs dock in till fyllecell och hade då tagit stora mängder tabletter och alkohol.

- Vi tog honom i trapphuset och frågan var om han skulle föras till arresten eller till sjukhuset, så illa däran var han, säger Hans Nilsson till Expressen och fortsätter:

- Han var kraftigt berusad på sprit och tabletter när vi tog hand om honom.

William Petzäll säger själv till Borås Tidning att han varit för full, men att medicinen han äter är utskriven av läkare och inte ska vara några problem att kombinera med alkohol. Samtidigt är han ångerfull.

– Jag vill ödmjukt be om ursäkt till väljarna som har haft förtroende för mig. Det här är väldigt allvarligt. Men vi kommer att skicka ut ett pressmeddelande där vi berättar hur vi kommer att gå vidare, säger Petzäll till BT.

I lägenheten visade sig inredningen vara sönderslagen. Men någon polisanmälan har inte gjorts.

forumet Flashback skriver sverigedemokraternas riksdagsledamot Erik Almqvist att partiet nu mobiliserar för att hjälpa Petzäll tillbaka.

"(...) vi kommer självklart göra allt för att William ska få det stöd och den vård han behöver nu framöver för att komma på fötter och kunna må bra igen.

Men oavsett orsakerna så ska sådant här inte ske. Vi borde antagligen ha jobbat bättre förebyggande och tagit det hela på mer allvar tidigare." skriver Almqvist.

Och på söndagseftermiddagen kom beskedet från partiet. Petzäll tar time out från alla uppdrag.

"Vi har kommit överens med William Petzäll att han omedelbart tar en timeout från sina politiska uppdrag och att han ska söka för hjälp för att på allvar ta i tu med de bakomliggande faktorer som föranlett detta. Petzäll kommer omedelbart att sjukskriva sig från uppdraget som riksdagsledamot för partiet" skriver sverigedemokraterna på sin hemsida.

Kommentera
Kopiera länk
Dela