Maria Ferm - Sveriges 2:a sexigaste politiker

- 10/07/2011, 14:20 -
Maria Ferm!

Maria Ferm!

HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Den 25-åriga miljöpartisten Maria Ferm sätter lite färg på riksdagen.

Hon räds inte att säga vad hon tycker och går till frontalangrepp när det behövs. Hon är dominant, bestämd och kunnig på sitt område - det gillar vi.

Maria Ferm var språkrör för grön ungdom mellan 2008 och 2011. Sedan tog hon det efterlängdade klivet in i riksdagshuset där hon nu är ledamot i justitieutskottet.

Under en period i Marias liv har hon i tidningen City gett tips för hur ungdomar ska bli bättre på att använda kondom. Det tycker vi är ansvarsfullt. Och sexigt.

Med en iskall utsida och ett varmt hjärta har Maria Ferm gjort sig förtjänt av den här utnämningen. Som Sveriges 2:a sexigaste politiker följer dock inte bara förmåner som gratis bjudkaffe på Nyheter24-redaktionen - nej, med utnämningen kommer också förpliktelser. Att föra vidare sexighetsådran som hon själv besitter vidare i de yngre leden hos miljöpartiet.

Därför föreslår vi att grön ungdom varje år ska genomföra ett "sexighetsläger" där Maria Ferm får vara ledare. Hur är man en sexig politiker? Hur ska man föra sig? Hur tittar man på någon för att utstråla sexighet?

Maria har svaren - det är dags för henne att dela med sig.

Under söndagskvällen presenteras Sveriges absolut sexigaste politiker - som du dessutom kan vinna en mysfika med. Håll utkik på sajten och på vår twitter (@Nyheter24) under dagen!