1 av 3
- Foto: Fredrik Persson / SCANPIX
2 av 3
- Foto: DRAGO PRVULOVIC / SCANPIX
3 av 3
- Foto: Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX

Sverigedemokraternas Erik Almqvist i krogbråk

Sverigedemokraternas riksdagsman Erik Almqvist polisanmäld för att ha misshandlat en krogvakt på Stureplan.– Vakterna trycker ner mig och drar mig inåt, säger Erik Almqvist.


Under natten till söndagen gick riksdagsmannen Erik Almqvist tillsammans med några vänner till en nattklubb på Stureplan. I dörren lovades de, enligt Almqvist, inträde till en vip-avdelning inne på nattklubben. Men väl vid vip-rummet uppstod ett bråk och där går historierna isär.

– Jag kände att det var uppenbart att vakten som skötte vip-insläppet störde sig på min närvaro, säger Erik Almqvist till Nyheter24.

Enligt vakternas polisanmälan ska Erik Almqvist ha nekats inträde varpå han och hans flickvän ska ha knuffat ner en vakt och sedan slagit honom flera gånger, bland annat i ansiktet med knytnäven. Och vakternas version backas upp av Stureplansgruppens marknadschef Johan Rydevärn.

– Efter att ha blivit nekad om och om igen blir han ytterst aggressiv och slår ordningsvakten i ansiktet, säger Johan Rydevärn till SvD.

Erik Almqvist å sin sida hävdar att det var vakterna som gav sig på honom.

– Vi väntade där ett tag och när vi frågade om vi skulle stå kvar eller gå dök vakten och en kollega på mig och trycker ner min nacke, de trycker ner mig och drar mig inåt mot ett rum, säger Almqvist till Nyheter24.

Angreppet kunde dock snabbt avstyras av två Säpo-livvakter som var i tjänst för att skydda Almqvist, enligt Almqvist.

– De hann inte få något riktigt grepp innan Säpokillarna grep in. Vakterna visste inte att de var med och då blev de skärrade och sa "sorry, sorry", säger Erik Almqvist.

Men Johan Rydevärn uppfattade händelseförloppet annorlunda.

– Det är inte våra vakter som för ut honom utan det är Säkerhetspolisen. Vi tycker att det är ytterst obehagligt att han blev så våldsam att Säkerhetspolisen var tvungen att avlägsna honom från platsen, säger Johan Rydevärn.

Riksdagsmannen är säker på sin oskuld och pekar på att två Säpo-vakter bevittnat hela händelseförloppet. Han menar att vakterna diktat upp sin historia. Men Stureplansgruppens marknadschef ser allvarligt på saken.

– Att slå en ordningsvakt är våld mot tjänsteman och det är allvarligt oavsett vilken gäst som gör det.

När polisen kom till platsen greps Erik Almqvist. Med anledning av vakternas uppgifter om att Almqvist skulle ha varit narkotikapåverkad togs han till polisstationen för ett urinprov.
Almqvist släpptes tidigt på morgonen efter och har i sin tur polisanmält vakterna.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

Styrande partiet vinner i Kroatien

Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.

Explosion i trapphus i Göteborg

1 timme sedan
En explosion har inträffat i trapphuset i ett flerfamiljshus i centrala Göteborg. Ingen person är skadad och de materiella skadorna beskrivs som små.

Nya amerikanska oljesanktioner mot Venezuela

3 timmar sedan
Bara ett halvår efter vissa lättnader drar USA åter åt den venezuelanska oljekranen.

Nu är mördarsniglarna tillbaka – ovanligt tidigt

3 timmar sedan
Redan i april har mördarsniglarna börjat dyka upp på flera platser, och enligt snigelexperten Ted von Proschwitz finns det mycket som talar för ett snigelår. Här får du veta hur du minimerar risken för sniglar i trädgården.

Bidens minister friades i riksrättsåtalet

3 timmar sedan
Alejandro Mayorkas, USA:s minister med ansvar för inrikes säkerhet, friades i det riksrättsåtal som bara levde under en knapp halvdags sittning i senaten.