Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Billström kammar hem 80 000 skattekronor per år

Migrationsministern och hans familj är skrivna på två olika adresser - då håvar han in 80 000 om året tack vare ett undantag i lagstiftningen.

Migrationsministern och hans familj är skrivna på två olika adresser - då håvar han in 80 000 om året tack vare ett undantag i lagstiftningen.

Erik Mårtensson / SCANPIX

Nyheter | 27/10/2011 15:30

Ministrarna Tobias Billström och Sten Tolgfors bor på två adresser - och kammar hem stora summor i ersättning varje år.

STOCKHOLM. Migrationsminister Tobias Billström (M) får varje år 80 000 kronor av skattebetalarnas pengar tack vare ett undantag i lagen. Han är skriven på en adress i Malmö (där han kommer ifrån) men hans familj är folkbokförd i hans "övernattningslägenhet" i Stockholm, uppger Aftonbladet.

Detta möjliggörs av ett undantag i folkbokföringslagen. Normalt sett får man inte vara skriven på olika platser inom samma familj men de högsta politikerna (riksdagsledamöter och ministrar) undantas liksom exempelvis fångar.

– Att vara statsråd innebär många resor. Men jag försöker vara med min familj så mycket som möjligt, kommenterar Billström sitt dubbla boende till Aftonbladet.

Även försvarsminister Sten Tolgfors (M) och hans familj är skrivna på två olika platser (Örebro och Stockholm).

Billström kan dessutom göra ett miljonklipp då hans lägenhet i Malmö är på väg att ombildas till bostadsrätt.