William Petzäll köpte valium och metadon när han var i Borås.
William Petzäll köpte valium och metadon när han var i Borås. - Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX

William Petzäll: "Jag har inga planer på att hoppa av"

EXKLUSIVT. William Petzäll talar ut om tiden efter överdosen, twitterkapningen och hur han köpte drogerna svart.


Turerna kring Petzäll

Natten till söndagen den 6 februari 2011 grips William Petzäll för fylleri i samband med en fest i en lägenhet i Trelleborg.

Enligt polisen ska han ha varit påverkad av både alkohol och tabletter. William Petzäll menar att tabletterna ska ha varit blodtrycksmedicin.

Han väljer därefter att ta en timeout från sitt arbete i riksdagen för att vårdas på ett behandlingshem.

Den 25 mars återvänder William Petzäll till riksdagen och fortsätter med sitt arbete. Under sommaren faller han dock tillbaka till missbruket och efter Almedalsveckan ska ingen inom partiet ha träffat honom menar Erik Almqvist i en intervju med Nyheter24.

Den 26 september väljer William Petzäll att hoppa av partiet men stanna kvar i riksdagen som politisk vilde.

Den 17 oktober omhändertas Petzäll enligt lagen om vård av missbrukare (LVM).

William Petzäll har efter han petades från Sverigedemokraterna hotat med att avslöja allt om SD.

Den 25 oktober skrev någon som hade kapat Petzälls konto på twitter att ledande Sverigedemokrater ligger bakom den nya sajten Avpixlat.

Hackaren fortsatte sedan med att lägga ut hashkoder och mejladresser till kända journalister från Aftonbladet och Expressen.

Den 4 november är William Petzäll återigen en fri man och mer motiverad än någonsin.

Den 15 november skriver William Petzäll om "några klargöranden" på hans nya blogg.

Den 21 mars kommer nyheten om att William Petzäll åtalas för narkotikabrott. Till Nyheter24 säger han att han förnekar brott.

Den 9 maj ställdes William Petzäll inför rätta. Den 14 maj kom domen.

VARBERG. Riksdagsledamoten William Petzäll är återigen en fri man. I en exklusiv intervju med Nyheter24 berättar den avhoppade Sverigedemokraten att han är mer motiverad än någonsin i sitt arbete med missbruksfrågor.

– Det är strålande. Äntligen är jag en fri man. Domen kom i går på kvällen och jag fick reda på det för några timmar sedan. Jag fick papper på att de skulle släppa mig och nu har jag varit fri i två timmar, säger han till Nyheter24.

Det var den 16 oktober som William Petzäll kom in till akuten efter att han tagit både metadon och valium. Kort därefter omhändertogs han enligt Lagen om vård av missbrukare och har sedan dess suttit på ett LVM-hem i Lund.

– Jag har tyckt att det har varit överjävligt. Inför rättegången fördes jag dit i handbojor. Det har varit en lärorik erfarenhet som visar på jävligt mycket brister som jag kommer jobba ännu mer för, säger William Petzäll och fortsätter:

– Jag är mer motiverad än någonsin.

Ditt twitterkonto blev kapat under tiden du har varit borta. Hur kändes det?

– Det var ju rätt konstigt. Jag kunde inte göra någonting och fick följa det via text-tv och nyheterna. Sedan hörde jag att de tagit bort kontot.

Hur kändes det att bli kapad?

– Ärligt talat så rörde det inte mig så speciellt mycket.

Vad var det som hände när du tog en överdos?

– Jag köpte valium och metadon svart i Borås. Jag vet inte varför, jag behövde något och det var det enda jag fick tag i.

Vad händer nu?

– Jag kommer närvara vid voteringen i riksdagen nästa vecka på onsdag eller torsdag.

Hur mår du i dag?

– Jag mår mycket bättre och har lärt mig en ordentlig läxa. Jag är inte odödlig och det här får allvarliga konsekvenser. Nu kommer jag söka frivilligt stöd, säger William Petzäll till Nyheter24.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

1 timme sedan
Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

1 timme sedan
Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.