Torsdag 2 Dec
Stockholm

Här är Sverigedemokraternas fanbilder med vänsterledarna

Lars Ohly vägrar dela sminkloge tillsammans med Jimmie Åkesson.
1 av 5
Lars Ohly vägrar dela sminkloge tillsammans med Jimmie Åkesson. Foto: Anders Wiklund/Scanpix
Marie Edenhager, ledamot i SD:s partistyrelse, kommenterar en av bilderna: "Jaha, är det det du gör..., dåå förstår jag. Fick ni plats i samma sminkloge? Eller det kanske man inte behöver på bar.. Var är du ? På vänsterns hörna eller??!!"
2 av 5
Marie Edenhager, ledamot i SD:s partistyrelse, kommenterar en av bilderna: "Jaha, är det det du gör..., dåå förstår jag. Fick ni plats i samma sminkloge? Eller det kanske man inte behöver på bar.. Var är du ? På vänsterns hörna eller??!!". Foto: Faksimil Facebook
John Bergströms tillsammans med Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt.
3 av 5
John Bergströms tillsammans med Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt. Foto: Faksimil Facebook
Här "nätverkar" SD med vänstern.
4 av 5
Här "nätverkar" SD med vänstern. Foto: Faksimil Facebook
Här syns SD:s ordförande i Västerås John Bergström med Lars Ohly.
5 av 5
Här syns SD:s ordförande i Västerås John Bergström med Lars Ohly. Foto: Faksimil Facebook

2010 vägrade Lars Ohly sminkas i samma rum med Jimmie Åkesson. 2012 luras han till att posera med Sverigedemokrater.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
"Tänker aldrig befatta mig med rasister"

I samband med att Lars Ohly anlände till Svt studion under valdagen vägrade han att sitta i samma sminkrum som Jimmie Åkesson.

– Jag representerar alla de som Sverigedemokraterna är emot och jag tänker aldrig befatta mig med rasister. Vi ser samma sak här som vi ser i många andra länder i Europa och vi måste visa att välfärden är det enda sättet att bekämpa rasisim med.

Läs mer om dramat här. Och se klippet här.

STOCKHOLM. Kommer ni ihåg när en fly förbannad vänsterledare vägrade låta sig sminkas i samma rum som Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson under valdagen 2010? Dryga ett och ett halvt år senare verkar det som att Ohly sänkt garden då flera SD-företrädare nu lyckats lura till sig fanbilder med den före detta vänsterledaren Lars Ohly

Bilderna och en video är tagna av och upplagda på SD-politikern John Bergströms, ordförande för SD i Västerås, facebooksida under Expressens nya program Barpol på tisdagen. Förutom Ohly poserar han med Vänsterpartiets nuvarande ledare Jonas Sjöstedt som var programmets huvudgäst.

På ett kort videoklipp som John Bergström laddat upp ler han in i kameran medan han står tätt intill en skrattande Lars Ohly. Som rubrik har Bergström valt: "Nätverkar ;-)".

På en annan bild med rubriken "Jag och Ohly :-)" kommenterar SD-toppen Marie Edenhager:

"Jaha, är det det du gör..., dåå förstår jag. Fick ni plats i samma sminkloge? Eller det kanske man inte behöver på bar.. Var är du ? På vänsterns hörna eller??!!"

Nyheter24 har utan framgång sökt Lars Ohly för en kommentar.

 

Här vägrar Lars Ohly att bli sminkad i samma rum som Jimmie Åkesson:

Kommentera
Kopiera länk
Dela