Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
74
reaktioner idag

Efter hoten mot Reinfeldt - nu lämnar han SD

Han hotade Reinfeldt, Borg och Billström. Nu väljer Ronny Esbjörnsson att lämna Sverigedemokraterna efter att "mediehysterin" blev för stor.

Enligt Esbjörnsson är Fredrik Reinfeldt en ynkrygg.

I flera nätkommentarer hotade lokalpolitikern olika ministrar.

HÖRBY. Nyheter24 har tidigare rapporterat om sverigedemokraten Ronny Esbjörnsson som i flera kontroversiella nätkommentarer hotat statsminister Fredrik Reinfeldt, migrationsminister Tobias Billström och finansminister Anders Borg. Nu väljer lokalpolitikern att lämna partiet, skriver Skånskan

I avsägelsen till kommunen motiverar han sitt beslut:

"På grund av den stora mediahysterin det blev av mina klumpiga kommentarer på den Svenska upplysningssajten Avpixlat och som en Svenskfientlig sajt förstorat upp genom att påstå att jag har mordhotat en del i den så kallade regeringen, men det är helt fel jag har aldrig mordhotat någon."

Inga krav på avgång

Beslutet att lämna ska vara taget på egen hand, då inga krav på avgång har kommit från partiets sida. När Nyheter24 tidigare varit i kontakt med ordförande för partiet i Hörby, Uno Johansson bortförklarade han det hela med att Esbjörnsson "inte menade något illa med hoten".

Mer:

SD vägrar kommentera Esbjörnssons framtid