Måndag 17 Jan
Stockholm

Efter hoten mot Reinfeldt - nu lämnar han SD

Enligt Esbjörnsson är Fredrik Reinfeldt en ynkrygg.
1 av 3
Enligt Esbjörnsson är Fredrik Reinfeldt en ynkrygg. Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
I flera nätkommentarer hotade lokalpolitikern olika ministrar.
2 av 3
I flera nätkommentarer hotade lokalpolitikern olika ministrar. Foto: Faksimil Avpixlat
undefined
3 av 3
undefined. Foto: Faksimil Avpixlat

Han hotade Reinfeldt, Borg och Billström. Nu väljer Ronny Esbjörnsson att lämna Sverigedemokraterna efter att "mediehysterin" blev för stor.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Hoten mot Reinfeldt, Borg och Billström

Från ett konto skrev Ronny Esbjörnsson hot riktade mot statsminister Fredrik Reinfeldt, migrationsministern Tobias Billström och finansminister Anders Borg. Samtliga kommentarer är publicerade på den SD-kopplade sajten Avpixlat som SD-toppen Kent Ekeroth bland annat stödjer.

HÖRBY. Nyheter24 har tidigare rapporterat om sverigedemokraten Ronny Esbjörnsson som i flera kontroversiella nätkommentarer hotat statsminister Fredrik Reinfeldt, migrationsminister Tobias Billström och finansminister Anders Borg. Nu väljer lokalpolitikern att lämna partiet, skriver Skånskan

I avsägelsen till kommunen motiverar han sitt beslut:

"På grund av den stora mediahysterin det blev av mina klumpiga kommentarer på den Svenska upplysningssajten Avpixlat och som en Svenskfientlig sajt förstorat upp genom att påstå att jag har mordhotat en del i den så kallade regeringen, men det är helt fel jag har aldrig mordhotat någon."

Inga krav på avgång

Beslutet att lämna ska vara taget på egen hand, då inga krav på avgång har kommit från partiets sida. När Nyheter24 tidigare varit i kontakt med ordförande för partiet i Hörby, Uno Johansson bortförklarade han det hela med att Esbjörnsson "inte menade något illa med hoten".

Kommentera
Kopiera länk
Dela