Marcus Birro skriver att han var i morfinhimlen - men att tabletterna ändå inte spelade någon roll.
1 av 2
Marcus Birro skriver att han var i morfinhimlen - men att tabletterna ändå inte spelade någon roll. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Mikael Oscarsson (KD) var den som tog emot Birros samtal och tyckte att kandidaturen var en bra idé.
2 av 2
Mikael Oscarsson (KD) var den som tog emot Birros samtal och tyckte att kandidaturen var en bra idé. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Birro avslöjar sanningen om KD-kandidaturen: "Var i morfinhimlen"

Marcus Birro ville bli ny partiledare för Kristdemokraterna och förlorade sitt tevejobb. Nu berättar han allt i en ny självbiografi.


"Djupt ovärdigt"

I sina memoarer ger Birro TV4 en rejäl känga för att de gav honom sparken och kallar kanalens agerande för "djupt ovärdigt". Även forne kollegan Lennart Ekdahl får sin del. Men nu ska de vara vänner igen.

STOCKHOLM. Det blev stort rabalder när författaren och krönikören Marcus Birro förra hösten annonserade att han kandiderade till partiledare för Kristdemokraterna. Nu avslöjar han historien bakom beslutet.

"Jag strosade vidare i min morfinhimmel och när jag kom till TV4 så ringde jag Mikael Oscarsson (riksdagsledamot för KD) som tyckte att det var en jätterolig idé", skriver Birro i sina memoarer "Släng alla kartor".

"Fanns ingen sådan effekt i tabletterna"

Enligt Aftonbladet led författaren av sin reumatism under hösten och det var därför han delvis behandlades med morfin. Men när Birro själv får frågan ska tabletterna inte ha spelat in.

– Nej, verkligen inte. Det fanns ingen sådan effekt alls i de tabletterna, säger han till tidningen.

Det dröjde inte länge innan Marcus Birro drog tillbaka sin kandidatur - men det hjälpte inte. Jobbet på TV4:s "Kvällsöppet" var redan förlorat.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!