Reinfeldt ville inte uttala sig om kritiken mot Annie Lööf.
1 av 4
Reinfeldt ville inte uttala sig om kritiken mot Annie Lööf. - Foto: Scanpix
Fredrik Reinfeldt höll tal i Gustavsberg på lördagen.
2 av 4
Fredrik Reinfeldt höll tal i Gustavsberg på lördagen. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
Där svarade han på frågor om de senaste veckornas avslöjanden om lyxfester på skattepengar.
3 av 4
Där svarade han på frågor om de senaste veckornas avslöjanden om lyxfester på skattepengar. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
Annie Lööf har granskats hårt.
4 av 4
Annie Lööf har granskats hårt. - Foto: Scanpix

Reinfeldt vill inte skärpa reglerna
- efter lyxmiddagarna

Statsministern menar att reglerna för representation redan har skärpts.


Aj, aj, Annie - nu rasar förtroendet

Inte nog med skandalerna kring näringsdepartementets krognotor och delfinutbildningar - nu rasar även förtroendet för näringsminister Annie Lööf. Den enda partiledare som svenskarna har mindre förtroende för är Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson.

Läs hela undersökningen hos Expressen .

STOCKHOLMTillväxtverket  och Stiftelsen för strategisk forskning  har ätit och druckit gott för skattepengar. Näringsminister Annie Lööf  och Näringsdepartementet har låtit Centerpartiets fakturor täckas av skattebetalarna. Det är några av fallen där skattepengar slösats bort på allt från badstunder med delfiner till ballonger för 100 000-tals kronor. I går valde statsminister Fredrik Reinfeldt till slut att uttala sig om de senaste veckornas avslöjanden i Dagens Nyheter . 

– Om vi håller oss till de exempel som varit i Dagens Nyheter är det väl så att det finns exempel på när man inte följer riktlinjer, och då får man rätta till det. Jag tycker att det är viktigt att påpeka att det är enstaka fall. 

Reinfeldt vill inte ändra regelverket. 

– Vi uppfattar nog att vi redan gjort den ändringen och att den gjordes, faktiskt, efter kritik från Riksrevisionen, redan för några år sedan. Tillsynen av stiftelser är nu utlagd på sju länsstyrelser och ingen är undantagen, säger han till DN.

När Aftonbladet begärde ut all intern ­representation på näringsdepartementet valde tjänstemännen att informera Annie Lööf. Nu har agerandet anmälts. Reinfeldt vill helst inte uttala sig om det. 

– Det där är på en detaljnivå som jag inte riktigt har kontroll över. Det är dessutom nu anmält till riksdagens konstitutionsutskott, och den granskningen bör jag inte föregripa.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!