Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SD-politikerns skulder: 800 000 kronor

- 24/08/2012, 14:26 -
Ola Svensson jagas för skulder på över 800 000 kronor.

Ola Svensson jagas för skulder på över 800 000 kronor.

BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX / Karlskrona kommun

Gruppledare i Karlskrona ligger i tvist med Skatteverket. Samtidigt jagas flera sverigedemokratiska folkvalda av Kronofogden för skulder på hundratusentals kronor.

SVERIGE. För drygt ett år sedan var Ola Svenssons skulder uppe i cirka 300 000 kronor. Nu har de passerat 800 000. Svensson är gruppledare för Sverigedemokraterna i Karlskrona kommun. Kan väljarna verkligen lita på en folkvald politiker som jagas av Kronofogden??

– Om det är straffbart att misslyckas, straffa mig. Det är upp till väljarna att säga om det är en belastning för mig eller inte, säger han till Nyheter24.

Enligt Ola Svensson beror det hela på att något gick galet när han lämnade över bokföringen i sitt företag till en revisor innan företaget lades ned. Nu ligger han i en tvist med Skatteverket som kan ta upp till tre år. Under tiden tickar skulden vidare trots att han betalar över 9 000 kronor i månaden från sin privata inkomst.

– Jag försöker på inget sätt smita undan. Det är klart att folk har frågor men då försöker jag besvara dem så gott jag kan. Sen kan de tycka annat bakom ryggen men det vet ju inte jag, säger han.

De jagas också

Det är dock inte bara Ola Svensson som jagas av Kronofogden just nu.

Ekeröpolitikern Dennis Ek (SD), vars skulder Nyheter24 tidigare rapporterat om, är nu skyldig ännu mer, närmare bestämt 230 000 kronor.

– Det här är inget som skadar mig. Jag förklarar det här för de som behöver. Du borde skriva något om halalslakt i stället, sa han till Nyheter24 då.

Stefan Lindström, gruppledare för Sverigedemokraterna i Hofors, har skulder på 200 000 kronor för bland annat skatter och studiemedel.

– Jag har hamnat där helt enkelt, det är tidigare skulder som ligger kvar. Folk får själva välja om de tycker att det har någon betydelse för mig som folkvald, säger han till Nyheter24.

Rolf Blom, som sitter i kommunfullmäktige i Köping för SD:s räkning, är dock inte lika intresserad av att prata om sina skulder på över 100 000 kronor i obetalda studieavgifter.

Hej, är det Rolf Blom som sitter i kommunen för SD?

– Ja, jag är väl invald där, ja.

Jag ser här att du jagas av Kronofogden för studieskulder, vad beror det på?

– *klick*.