Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SD-politiker avgår efter rasistiskt nätutspel

- 25/08/2012, 11:57 -
Här är kommentaren som fick SD-politikern att avgå.
1 av 2

Här är kommentaren som fick SD-politikern att avgå.

Sverigedemokraten Sven-Erik Karlsson meddelade sin avgång via mejl.
2 av 2

Sverigedemokraten Sven-Erik Karlsson meddelade sin avgång via mejl.

Janerik Henriksson / SCANPIX

Sverigedemokraten Sven-Erik Karlsson avgår efter att han kritiserats för en rasistisk kommentar på främlingsfientliga sajten avpixlat.

INTERNET. "Ett sånt 'gäng' som rör om i grytorna borde finnas i alla Sveriges 290 kommuner, det är ju helt uppenbart att det har gått för långt med invasionsindustrin i Sverige, allt för många skor sej på invandringen", skriver SD-företrädaren Sven-Erik Karlsson på den SD-kopplade sajten Avpixlat, med hänvisning till de somalier som trakasserats, förföljts och misshandlats i småländska Forserum, enligt inte rasist, men.

Kommentaren är inte den första av sitt slag. För inte mer än två månader sedan skrev Karlsson, även denna gång på Avpixlat, att Sverige borde bevilja massmördaren Anders Behring Breivik politisk asyl. Trots detta har han fått sitt kvar på sin post - ända tills nu.

– Jag har sagt upp mig definitivt. Det är tack vare Expo. De hindrar ju att man skriver sina egna åsikter, säger SD-politikern till Sveriges Radio på fredagskvällen.

"Emot invandringen"

I intervjun med Sveriges Radio förklarar Karlsson att han inte syftat på somalierna när han skrivit att han vill ha liknande gäng "som rör om i grytorna". 

Annorlunda låter det när han frågas ut av inte rasist, men.

– Det är ju så här att vi sverigedemokrater är ju emot den här fantastiska invandringen som man tror är så bra. Så det måste ju vara några som ställer upp och är emot det, säger den numera före detta SD-företrädaren till sajten.

"Utredd sedan en tid tillbaka"

På fredagskvällen kontaktar Nyheter24 SD:s presstalesman Martin Kinnunen. Han tycks inte vara informerad om Sven-Eriks avhopp, utan berättar att Karlsson varit under utredning "sedan en tid tillbaka" och att ett beslut kommer att fattas under hösten.

"Vi har en ordning i partiet som innebär att alla personärenden noga utreds varför det också ofta tar några månader innan ett beslut fattas. Att det dröjer innebär alltså inte att partiet ger 'grönt ljus' åt personer som uttalat sig grovt olämpligt", skriver Kinnunen i ett mejl.

Karlsson avgick med ett mejl cirka klockan 15 på fredagen, enligt Sveriges Radio.