Kommunen vill inte att Jimmie Åkesson ska komma till Forserum.
Kommunen vill inte att Jimmie Åkesson ska komma till Forserum. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Jimmie Åkesson är inte välkommen i Forserum

SD-ledaren vill åka och se hur somalierna har det. Men kommunalrådet ser helst att han stannar hemma.


Uppmanas flytta

Somaliska föreningen i Forserum har tidigare uppmanat sina medlemmar att flytta från orten eftersom det blivit för farligt. Det har handlat om stenkastning mot deras fönsterrutor samt skrämsel, förföljelse och misshandel på gatorna.

FORSERUM. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson vill besöka småländska Forserum, där somalier trakasserats. Han vill själv få en bild av vad som hänt. Men kommunledningen i Nässjö vill inte att han ska komma.

– Med den profil Sverigedemokraterna har i integrationsfrågor skulle ett besök nu bara förvärra situationen, säger kommunalrådet Anders Karlsson (C) i ett pressmeddelande.

"Skulle se ut som att vi böjer oss"

Enligt planen ska Åkesson göra besöket på tisdagen men hans pressekreterare Linus Bylund menar att det inte varit helt säkert och är därför förvånad över Karlssons utspel.

– Jag pratade med Anders Karlsson i telefon precis innan pressmeddelandet gick ut, och sade till honom att vi kunde återkomma när vi visste om vi skulle åka till Forserum, säger han till SVT och fortsätter:

– Nu när pressmeddelandet gått ut blir det ju inte enklare att avbryta besöket. Det skulle ju se ut som om vi böjer oss för våra politiska motståndare.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Person åtalad för terrorfinansiering

Polisen rapporterar om trafikolycka, Örebro

"En bilist har kört in i en stolpe på länsväg 733", skriver polisen på sin hemsida.

Nu kan du spara anhörigs DNA – efter döden – i ett smycke

Färre svenskar är intresserade av att begravas på en kyrkogård, det menar Ulf Lernéus på Begravningsbyråer. Istället vill man uppleva den sista vilan på en bergstopp, eller i ett smycke – men hur går det till egentligen?

Polisen i Södertälje rapporterar om rån

1 timme sedan
"Man misshandlas och rånas.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om brand, Härnösand

1 timme sedan
"Härnösand, larm om brand i byggnad i centrum.", skriver polisen på sin hemsida.

Cloetta stoppar choklad

1 timme sedan
Godistillverkaren Cloetta stoppar färdiga produkter i sitt lager sedan deras råvaruleverantör informerat dem om ett misstänkt problem med en produkt.