Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Hade haft en betydande ledning över Obama"

- 21/09/2012, 19:00 -
Herman Cain är säker på att han skulle kunna slå Obama.

Herman Cain är säker på att han skulle kunna slå Obama.

Foto: Chris O´Meara / AP

"Pizzakungen" Herman Cain anser att republikanerna gjorde ett misstag när de valde Mitt Romney som presidentkandidat: "Jag har ett visst djup i mina idéer".

Kommer ni ihåg Herman Cain? Den republikanske presidentskandidaten som tvingade kliva av racet om att bli republikansk presidentkandidat efter att bland annat ha blivit anklagad för sexuella trakasserier. Något som han uppenbarligen fortfarande har lite svårt att släppa. 

Enligt The Gainesville Sun sa Herman Cain vid ett tal i veckan att om han hade blivit republikanernas kandidat så hade han nu haft en "betydande ledning" över den sittande presidenten Barack Obama, något som republikanernas verkliga kandidat Mitt Romney inte lyckats med. Tvärt om, enligt de senaste mätningarna är det snarare så att Romney tappar mark.

– Anledningen är helt enkelt att jag har ett visst djup i mina idéer, sa Cain när han berättade om sin ekonomiska filosofi efter ett tal vid University of Florida.

Han kritiserade även media för att ha gjort Mitt Romneys famösa uttalande om att de 47% av landets medborgare som inte betalar inkomstskatt till en större story än vad det var och avslutade med att meddela att han inte skulle ta en plats i Romneys regering, om en sådan chans skulle uppstå. Istället tänker han satsa på en karriär inom radio.

– Om jag inte kan konvertera media så får jag sälla mig till dem.