President Barack Obama var betydligt mer aggressiv under nattens debatt och segrade enligt de flesta opinionsundersökningarna.
1 av 12
President Barack Obama var betydligt mer aggressiv under nattens debatt och segrade enligt de flesta opinionsundersökningarna. - Foto: Charlie Neibergall
undefined
2 av 12
undefined - Foto: Ap
undefined
3 av 12
undefined - Foto: Charlie Neibergall
undefined
4 av 12
undefined - Foto: Charlie Neibergall
undefined
5 av 12
undefined - Foto: David Goldman
undefined
6 av 12
undefined - Foto: Eric Gay
undefined
7 av 12
undefined - Foto: Rick Wilking
undefined
8 av 12
undefined - Foto: David Goldman
undefined
9 av 12
undefined - Foto: Shannon Stapleton
undefined
10 av 12
undefined - Foto: Ap
undefined
11 av 12
undefined - Foto: Ap
undefined
12 av 12
undefined - Foto: Ap

Aggressiv Obama slog ännu ett slag för USA:s kvinnor

Barack Obamas stöd från Amerikas kvinnor är alltjämt stort och kan avgöra valet. När Mitt Romney försökte slåss för kvinnors rättigheter i natt slutade det oftast med magplask.


USA. Direkt efter nattens presidentdebatt visade CBS undersökning att Barack Obama gått hem hos de kvinnliga väljarna. 

Hela 41 procent ansåg att han vann jämfört mot 27 procent som såg Mitt Romney som segrare. Och det är just frågor som lika lön för alla, preventivmedel och jämställdhet som kan avgöra valet.

Mitt Romney försöker förgäves locka kvinnliga väljare, men under de två minuter han fick att prata om kvinnor övertygade han få.

Republikanen sade bland annat att han ansåg att "det var viktigt för honom att ge kvinnor flexibla arbetstider om de ville kunna vara hemma och laga mat åt sina familjer".

"Det är inte vad vi behöver i det här landet"

Ett uttalande som väckte stor ilska hos många. Samtidigt visade Obama att han tänker slåss för kvinnors rättigheter. Han upprepade flera gånger att jämställdhetsfrågor inte är "kvinnofrågor, utan frågor för hela landet".

– Kvinnor blir allt oftare familjeförsörjare i dag och det här är något vi måste slåss för. När guvernör Romney fick frågan om lika lön för lika arbete svarade han "låt mig återkomma". Det är inte vad vi behöver i det här landet, sa presidenten.

Romney var som mest effektiv när han gick till attack mot Obamas vallöften som presidenten misslyckats med att uppfylla. Och hela 58 procent anser att Romney är kapabel att sköta USA:s ekonomi bättre än Obama.

– Obama har försökt under fyra år. Hans politik har inte lyckats. Jag vet hur jag kan få igång Amerikas ekonomi igen, säger Romney.

Video: Här pratar Romney om jämställdhetsfrågor


/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bensinpriset höjs inför påskhelgen

Israelisk militär: Över 200 dödade vid sjukhus

Strider och bombardemang fortsätter vid sjukhus i Gaza. Den israeliska militären hävdar att över 200 beväpnade personer har dödats vid al-Shifasjukhuset i Gaza stad.

Anhöriga släppta efter mordet i Mark

De två anhöriga till den mordmisstänkta 17-åringen, som tidigare häktats misstänkta för grovt skyddande av brottsling, har nu släppts. Misstankarna kvarstår dock, rapporterar P4 Sjuhärad.

Polisens skarpa uppmaning till dig i påsk – det ska du tänka på

Påsken 2024 har anlänt vilket har fått polisen att gå ut med både varningar och starka uppmaningar till alla de som reser bort under påskhelgen. Du bör nämligen ta höjd för allt från hur du förebygger inbrott till hur du ska tänka om du går på fjällvandring.

Hyresvärd vill vräka par som inte sopsorterar: "Inte ute efter folk”

Ett par i Malmö kan vräkas efter att ha slarvat med sopsorteringen. I en intervju med Hem & Hyra säger hyresvärden att slarvet tyder på att det finns "en massa bråte" i lägenheten.

Oväntat liten ökning av tysk arbetslöshet

Arbetslösheten i Tyskland ökade med 4 000 personer i mars. Det var färre nya arbetslösa i EU:s största ekonomi än väntat. Snittprognosen bland analytiker låg på en ökning på 10 000 personer, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Bloomberg.