undefined
1 av 3
undefined - Foto: SCANPIX / Montage
Ronge tycker annars att Åkesson hanterat skandalerna på ett bra sätt.
2 av 3
Ronge tycker annars att Åkesson hanterat skandalerna på ett bra sätt. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
undefined
3 av 3
undefined - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Experten: "SD:s krav på Expressen är patetiskt"

Sverigedemokraterna kräver att Expressen publicerar allt filmmaterial. "Själva frågan är patetisk", menar medierådgivaren Paul Ronge.


Detta har hänt i veckan

Tisdag: Almqvist hävdar att han inte sagt "babbe" eller liknande.
Onsdag: Filmen bevisar Almqvists tilltag. Han tvingas lämna sina förtroendeuppdrag men stannar tills vidare i riksdagen.
Torsdag: Nya klipp visar hur SD-männen beväpnar sig med järnrör. Ekeroth tar timeout från rollen som rättspolitisk talesperson.
Fredag: De har försvarat sig med att de var rädda för Original Gangsters - men bluffen avslöjas.

STOCKHOLM. Efter en vecka av skandaler tycks Sverigedemokraternas ledning vara trötta på den dagliga krishanteringen. Tidigt på fredagen skickade de ut ett pressmeddelande där de kräver att Expressen lägger ut allt filmmaterial de har från juninatten på Kungsgatan. Nu sågas deras utspel vid fotknölarna.

– Jag begriper det inte, är det inte deras filmer från första början? Det låter så huvudlöst, jag förstår ingenting. Även om de inte har koll på filmen är själva frågan patetisk. De kan inte begära att journalister ska lägga ut sitt arbetsmaterial, säger medierådgivaren Paul Ronge till Nyheter24.

"Vill tjäna så mycket pengar som möjligt"

SD:s presschef Martin Kinnunen är trött på att Expressen fortsätter mjölka ur materialet, något som givetvis har gjort veckan svårare för honom själv och hans kollegor.

– Det finns två argument för att ej visa allt. Antingen vill man ej att vissa saker ska komma fram eller så vill man tjäna så mycket pengar som möjligt till följd av ökad uppmärksamhet, skriver han i ett mejl till Nyheter24.

I pressmeddelandet från SD stod det: "Vi vill se samtliga filmklipp i kronologisk ordning utan klipp. Idag.". Men när Nyheter24 når Jimmie Åkessons pressekretare Linus Bylund tycker han att "kräver är ett starkt ord". Partisekreteraren Björn Söder verkar ha en annan uppfattning.

Ronge har tidigare under veckan varit positiv till hur framför allt SD-ledaren agerat efter avslöjandena.

– Det här skär mot den ganska skickliga hanteringen som Åkesson haft, säger han.

Kan du minnas något sådant här utspel från ett annat parti?

– Jag har aldrig talas om något liknande.

Den senaste veckan har utgjort det första riktiga "drevet" mot Sverigedemokraterna. För första gången har skandal efter skandal avslöjats och samtliga medier hakat på.

– Vi upplever en tuff situation men vi tycker att vår hantering har fungerat bra vilket märks av starkt internt stöd såväl bland distrikten och att förtroendesiffrorna för Åkesson stärkts bland våra sympatisörer, skriver Kinnunen.

Här är den senaste filmen, där SD:arna skojar om Original Gangsters:


Här är skandalfilmen där de beväpnar sig med järnrör:


Här knuffar Kent Ekeroth en kvinna i en bil:


Här är filmen som sänkte Erik Almqvist:


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!