Ungdomsförbundet: "Han måste uteslutas"

- 20/11/2012, 16:13 -
undefined
1 av 7

undefined

SCANPIX / Montage

Linda Nordlund.
2 av 7

Linda Nordlund.

Claudio Bresciani / SCANPIX

Göran Benedicks avgick.
3 av 7

Göran Benedicks avgick.

PONTUS LUNDAHL / SCANPIX / Montage

undefined
4 av 7

undefined

Faksimil

undefined
5 av 7

undefined

Faksimil

undefined
6 av 7

undefined

Faksimil

Lundboms hånbild av kungen.
7 av 7

Lundboms hånbild av kungen.

Faksimil

Folkpartiets ungdomsförbund kräver att partiet agerar mot Göran Lundbom. Samtidigt är det tyst från FP centralt.

GNESTA. Rasistiska kommentarer och blogginlägg. Återpublicering av en helt artikel från nazistiska Svenskarnas partis tidning Realisten. Folkpartisten Göran Lundbom har hamnat i rejält blåsväder efter sajten alliansfrittsverige.nu:s avslöjande. Nu kräver Liberala ungdomsförbundet, Luf, att han utesluts ur Folkpartiet.

– Partiet måste agera. Man kan inte vara medlem i Folkpartiet om man inte delar vår människosyn, säger Linda Nordlund, Luf:s ordförande, till Nyheter24.

Det spelar ingen roll att det är på en låg nivå i en liten kommun (Lundbom är ersättare i kommunfullmäktige i Gnesta). Hon reagerade på både Lundbom och på Göran Benedicks, gruppledaren som valde att avgå efter att ha ljugit för Nyheter24.

– Det är fullständigt oacceptabelt. Det bryter mot allt vi står för och är inte förenligt med en liberal människosyn, säger Nordlund.

FP riks kommenterar inte

Samtidigt har Folkpartiet på riksnivå vägrat kommentera kommunpolitikernas agerande utan i stället hela tiden hänvisat till Thomas Stääv, ordförande för FP i Södermanlands län. 

– Vi kommer inte att ge någon kommentar. Prata med Stääv, säger Makan Afshinnejad, pressansvarig hos FP, till Nyheter24.

Nordlund tror inte att Folkpartiet för den skull tycker det är att acceptabelt. Däremot anser hon att de också borde gå ut och säga ifrån.

– Det här är så pass allvarligt att man bör ta avstånd även från en högre nivå, säger hon.

På onsdagen klockan 19.00 ska styrelsen i länet samlas för att bestämma om Lundbom kan vara kvar i partiet.

– Jag har aldrig pratat med karln men det lilla jag sett känns väldigt tveksamt utifrån de värderingar Folkpartiet har, sa Stääv tidigare till Nyheter24.

"Zoomalier"

Under tisdagen kunde Nyheter24 rapportera att Lundbom skrivit bland annat följande på sin blogg:

"Ett mångkulturellt samhälle är ytterst psykiskt påfrestande för en individ eftersom du aldrig riktigt kan veta hur reaktionerna blir. Du vet aldrig när och hur du kan bli attackerad, rånad, misshandlad eller – om du är kvinna – våldtagen".

Han använder ofta uttryck som "PK-censur", "zoomalier", "kulturberikare" och "multikulti". Samtidigt har Lundbom frekvent varit inne och kommenterat på flera främlingsfientliga sajter, däribland nazistiska Svenskarnas partis egen tidning Realisten. Totalt handlar det om 72 kommentarer på den sajten samt på Fria Tider, Avpixlat och Sweden Confidential. I ett fall har han kopierat en hel artikel från Realisten och lagt upp på sin blogg.

Här är två skärmdumpar som visar hur han är inne och kommenterar, kopplad till sitt Facebookkonto: