Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund, till vänster i bild, hävdar att ingen alkohol var inblandad när bilden togs. Detta trots att Åkesson ses hålla en öl i handen på en av bilderna.
1 av 6
Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund, till vänster i bild, hävdar att ingen alkohol var inblandad när bilden togs. Detta trots att Åkesson ses hålla en öl i handen på en av bilderna. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Jimmie Åkesson med en öl i handen.
2 av 6
Jimmie Åkesson med en öl i handen.
Nyheter24:s nyhetschef Henrik Eriksson träffade Mona Sahlin på torsdagen förra veckan.
3 av 6
Nyheter24:s nyhetschef Henrik Eriksson träffade Mona Sahlin på torsdagen förra veckan.
Hon fick då ta del av bilderna där Jimmie Åkesson hånar henne på fyllan.
4 av 6
Hon fick då ta del av bilderna där Jimmie Åkesson hånar henne på fyllan.
Mona Sahlin menar att Åkessons agerat olämpligt.
5 av 6
Mona Sahlin menar att Åkessons agerat olämpligt.
Bilden är enligt Nyheter24:s källor tagen på våren 2010 när flertalet SD-toppar åkte på en kryssning. När bilden började spridas på bland annat Facebook reagerade Jimmie Åkesson starkt och krävde att den skulle tas bort.
6 av 6
Bilden är enligt Nyheter24:s källor tagen på våren 2010 när flertalet SD-toppar åkte på en kryssning. När bilden började spridas på bland annat Facebook reagerade Jimmie Åkesson starkt och krävde att den skulle tas bort.

Sverigedemokraterna: Ingen alkohol involverad

Sverigedemokraternas kris blir allt djupare. Nu nekar Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund till att partiledaren var berusad.


Hånet mot Mona Sahlin

Nyheter24 publicerade på måndagen bilder som visar hur Jimmie Åkesson fyllehånar Mona Sahlin på en kryssning. SD förnekar kopplingen till förra S-ledaren men källor bekräftar syftet med bilden. När den legat uppe på Facebook har SD-ledaren krävt att den ska plockas ned.

Pressekreteraren Linus Bylund har hävdat att Åkesson aldrig skulle håna politiska motståndare.

– Hela sättet att agera på är så långt ifrån statsmannamässigt man kan komma, säger statsvetaren Jenny Madestam om bilderna till Nyheter24.

På måndagen kunde Nyheter24 avslöja hur en berusad Jimmie Åkesson fyllehånar Mona Sahlin under en kryssning med partitoppen. 

Efter publiceringen ringde en rasande Linus Bylund, pressekreterare till Åkesson, upp Nyheter24 för att påpeka att Åkesson inte var påverkad av alkohol då bilden togs.

– Det är ingen alkohol involverad, säger Bylund till Nyheter24

Nyheter24 förklarar för Bylund att alkohol visst var involverat då en annan bild tagen vid samma tillfälle visar hur Åkesson håller en öl i handen.

– Att man tar en öl till lunchen dagen efter är väl inget, svarar då Bylund.

När Mona Sahlin fick se bilderna skrattade hon först till. 

– Det här visar på att det inte bara är Kent Ekeroth och järnrörsgänget som beter sig på ett olämpligt sätt.

– Jag skrattar åt det. Men SD är inte ett parti som alla andra.

På Twitter fortsätter sedan Bylund att utveckla sitt resonemang kring bilden.

Så sent som i somras kunde dock Nyheter24 visa en maskerad Jimmie Åkesson på plats i Kiev. Med stora solglasögon, en varm mössa och ansiktsmålning hejade han fram landslaget.

På måndagseftermiddagen kommenterade till slut Åkesson bilden och menade att "Det var en rolig grej, helt enkelt."

– Jag var där i ett privat sammanhang, det var en rolig grej helt enkelt. Jag lånade löshår av en tjej i sällskapet, som var med. Kajal hade jag nog också, tror jag. Och bandanan delade dom ut på den här båten, så det var därifrån den kom, sade han till Expressen om bilden.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nu kan du spara anhörigs DNA – efter döden – i ett smycke

Polisen rapporterar om brand, Härnösand

"Härnösand, larm om brand i byggnad i centrum.", skriver polisen på sin hemsida.

Fejkade ID-kort för 45 kronor – direkt i mobilen

Minderåriga använder sig av olagliga appar för att köpa snus och andra varor med åldersgräns. Apparna efterliknar BankID-varianter som Freja och är trovärdiga, och går att köpa för 45 kronor. Då får användaren ett fejkat ID-kort direkt i mobilen som är nästan perfekta kopior.

Voi rasar på Fröken Snusk: "Samtal från våra advokater"

Konflikten mellan Fröken Snusk, Rasmus Gozzi och elsparksbolaget Voi är ett faktum. Efter Gozzis hån mot företaget slår Voi tillbaka: – Gozzi Records kan förvänta sig ett samtal från våra advokater.

Försvaret kallas till samtal efter flygincident

Regeringen har kallat Försvarsmakten till samtal om kommunikation kring flygvapnets incidentberedskap, rapporterar SVT Nyheter.

Cloetta stoppar hundratals ton godis – kan innehålla hälsofarliga ämnen

1 timme sedan
Godistillverkaren Cloetta stoppar försäljningen av hundratals ton chokladgodis efter. Anledningen är att produkterna innehåller palmolja med potentiellt hälsofarliga ämnen.