Fredag 21 Jan
Stockholm

Nye ministern fakturerade regeringen 19 miljoner

Statsminister Fredrik Reinfeldt, jämställdhetsminister Maria Arnholm och utbildningsminister Jan Björklund.
1 av 2
Statsminister Fredrik Reinfeldt, jämställdhetsminister Maria Arnholm och utbildningsminister Jan Björklund. Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Springtime fakturerade regeringskansliet 19 miljoner under tiden då hon var vd.
2 av 2
Springtime fakturerade regeringskansliet 19 miljoner under tiden då hon var vd. Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Maria Arnholm, som på måndagen utsågs till ny jämställdhetsminister, har tidigare tjänat på att arbeta med PR för just regeringen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Regeringens nyaste minister, Maria Arnholm, har tidigare tjänat sina pengar på affärer med just regeringen. Under åren då hon var vd på Springtime betalade regeringen mångmiljonbelopp till PR-byrån, visar en granskning som Expressen gjort.

Det handlade till exempel om att hjälpa utrikesdepartementet utforma Sveriges deltagande vid världsutställningen i Shanghai 2010. Bara under det året handlade det om 12 290 000 kronor. 2009 var det 6 650 000 kronor. Totalt 19 miljoner av skattebetalarnas pengar.

Trots det gick Springtime med förlust.

– Resultatet var inte tillfredsställande, men beror på att vi var inne i en väldig expansionsfas, säger Ulf Dinkenspiel, tidigare Europa- och utrikeshandelsminister, som då var företagets styrelseordförande, till Expressen.

"Tror mycket på att gå mellan politik och näringsliv"

Arnholm lämnade livet som PR-proffs i maj förra året, för att i stället bli statssekreterare hos Nyamko Sabuni. Hon såg inga problem med att hoppa mellan de båda "lägren".

– Jag tror mycket på att gå mellan politik och näringsliv, sa hon då till Dagens Opinion.

Kommentera
Kopiera länk
Dela