"Det blev en uppblåst situation".
1 av 2
"Det blev en uppblåst situation". - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Erik Almqvist, Kent Ekeroth och Christian Westling.
2 av 2
Erik Almqvist, Kent Ekeroth och Christian Westling.

Ekeroth: "Jag har inte gjort någonting fel"

Han lämnade sina förtroendeuppdrag i partiet efter järnrörsskandalen. Men Kent Ekeroth själv kallar det "en uppblåst situation".


Almqvist har inte lämnat

Efter en dryg månads funderande meddelade Erik Almqvist i december att han ska lämna riksdagen. Men trots att det formellt skulle bli klart för två veckor sedan sitter han fortfarande kvar.

FALKÖPING. Först filmade han när Erik Almqvist sa att Sveriges är hans land (inte Soran Ismails) och kallade en tjej "lilla horan". Sedan beväpnade han sig med järnrör tillsammans med Almqvist och Christian Westling. Innan det hann han också med att knuffa in en kvinna i en bil. Men trots skandalerna anser Kent Ekeroth att han aldrig gjorde något fel.

– Det där har blivit en uppblåst situation, men jag har inte gjort eller sagt någonting fel, säger han till Skövde Nyheter på en invigning av nya partilokaler i Falköping.

"En bra representant för partiet"

Efter att filmklippen publicerats av Expressen i höstas fick samtliga tre lämna sina förtroendeuppdrag. För Ekeroth innebar det att lämna över posterna som rättspolitisk talesperson och internationell sekreterare. När Skaraborgsdistriktet skulle inviga lokalerna var han ändå förstavalet som talare.

– Han är en bra representant för partiet och är populär. Inte minst har han varit här i Skaraborg en hel del tidigare, säger distriktsordföranden Hanna Wigh till Skövde Nyheter.

Hon tycker inte heller att han gjort något olämpligt.

– Han har inte gjort något fel, som jag ser det. Han har filmat sig själv i en farlig situation, säger hon.

I samband med järnrörsskandalen tog Ekeroth en timeout, men var kort därefter tillbaka i riksdagen. Han har inga planer på att lämna och partiet har heller inte uppmanat honom att göra det.

Här knuffar Ekeroth in en ung kvinna i en bil:


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.

Sydkorea sågar ryskt veto i FN

1 timme sedan
Sydkorea riktar skarp kritik mot Rysslands beslut att stoppa förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.