Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Erik Almqvist lämnar riksdagen

- 19/02/2013, 20:51 -
Erik Almqvist lämnar riksdagen.
1 av 2

Erik Almqvist lämnar riksdagen.

Fredrik Persson / SCANPIX

Han ska skänka bort sitt sista arvode.
2 av 2

Han ska skänka bort sitt sista arvode.

Faksimil Facebook

Sverigedemokraten Erik Almqvist lämnar nu sin riksdagsplats. På Facebook skriver Almqvist att han ska skänka sitt senaste arvode till Sverigevänliga projekt.

Sverigedemokraten Erik Almqvist lämnar nu sin riksdagsplats, skriver Svenska Dagbladet. 

Almqvist ska i dag ha skrivit under sin begäran om entledigande. På Facebook skriver han att han ska skänka sitt arvode till Sverigevänliga projekt.

– Jag vill tacka alla fantastiska partikamrater för de senaste 9 åren. Våra vägar skiljs nu åt men de fortsätter i samma riktning. Mot nya framgångar, skriver Almqvist på Facebook, och fortsätter:

– Och vad gäller avgångsvederlag och personliga arvoden så är det felaktigt. Sådant existerar inte och min senaste månads arvode kommer jag skänka till Sverigevänliga projekt.

Skrek rasistiska och sexistiska ord

Efter att Expressen avslöjat att Almqvist skrek rasistiska och sexistiska ord under ett bråk som filmades med mobilkamera avgick han i november ur partistyrelsen som ekonomisk-politisk talesperson.

Den 30 december kom beskedet att Erik Almqvist lämnar riksdagen och partiet.

Något som har dragit ut på tiden.

Men nu har det blivit dags och i morgon ska hans begäran om entledigande från riksdagen lämnas in.

Anna Hagwall, 59, från Rättvik står på tur nu när Almqvist lämnar.