Kasselstrands nya jobb är nu klart.
1 av 4
Kasselstrands nya jobb är nu klart. - Foto: SCANPIX / Faksimil
Han jobbar på ett jordbruksföretag som investerar i Ukraina och Ryssland.
2 av 4
Han jobbar på ett jordbruksföretag som investerar i Ukraina och Ryssland. - Foto: Faksimil Alpcot Agro.com
I höstas fick Kasselstrand sparken från sitt jobb i riksdagen efter en kritik debattartikel.
3 av 4
I höstas fick Kasselstrand sparken från sitt jobb i riksdagen efter en kritik debattartikel. - Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX
Han har sedan kritiserats internt efter det missade bidraget till Ungdomsstyrelsen.
4 av 4
Han har sedan kritiserats internt efter det missade bidraget till Ungdomsstyrelsen. - Foto: Lars Pehrson / SCANPIX

Här är sparkade SDU-ordförandens nya jobb

Han kritiserade SD-ledningen för hur de hanterade fallet Erik Almqvist - och sparkades. Nu har Gustav Kasselstrand hittat nytt jobb efter den svåra tiden.


Alpcot Agro

Grundades 2006, investerar i jorbruksverksamhet främst i Ukraina, Ryssland och delar av Baltikum. Äger större landområden och har både anläggningar för mjölk- och köttproduktion samt olika typer av sädesslag.

Företaget är listat på Stockholmsbörsen och gjorde 2012 en förlust på 98 miljoner kronor (efter skatt), vilket dock var en förbättring jämfört med året innan.

STOCKHOLM. Intern kritik, sparken, avgångskrav och uteblivna pengar från Ungdomsstyrelsen. Sverigedemokratisk ungdoms ordförande Gustav Kasselstrand har haft en svår vinter bakom sig.

Först fick han gå från sitt jobb som politisk sekreterare på riksdagskansliet. Detta eftersom han och vice ordförande William Hahne öppet kritiserade partiledningens hantering av Erik Almqvist efter järnrörsfilmen.

Sedan kom beskedet från Ungdomsstyrelsen i januari - det blir inget miljonbidrag för SDU i år heller. Beslutet överklagades förvisso men för somliga inom förbundet spelade det mindre roll. Kort efter nyheten gick nämligen SDU Syd, det största distriktet, ut och krävde Kasselstrands avgång.

Svarar på nya jobbet

Nu verkar han ha hamnat på fötter igen med ett nytt jobb. På SDU:s hemsida skrev ordföranden på söndagen att han "sedan en tid tillbaka har ett nytt arbete". Nyheter24 kan nu avslöja att det är hos Alpcot Agro AB - ett jordbruksbolag som har sin verksamhet främst i Ukraina och Ryssland.

Nyheter24 ringde upp företagets växel.

– Alpcot Agro, det är Gustav.

Gustav Kasselstrand?

– Ja.

Hej det är Viktor på Nyheter24, tänkte om jag kunde fråga lite om nya jobbet.

– Nej alltså, jag är i tjänst nu och vill gärna hålla det separat från politiken.

Ja, det gör vi också, men tänkte att det kunde vara kul att höra om nya jobbet.

– Gör du en artikel eller?

Ja.

– Okej, jag är i tjänst nu och har inte för avsikt att kommentera.

/
SDU
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

1 timme sedan
Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

1 timme sedan
Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

1 timme sedan
Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.