Ryssland Abba-hånar Sveriges försvar

Ryssen kommer, brukar det heta. Nu har ett ryskt teveprogram gjort parodi på svenskarnas rädsla för en attack österifrån.


Den sjätte mannen

Nyheter24:s bloggare Fredrik Antonsson har på sin blogg "Den sjätte mannen" skrivit en hel del om försvarspolitiken den senaste tiden. Här är hans inlägg om "en veckas försvar".

MOSKVA. Nu har överbefälhavare Sverker Göranssons uttalande om att Sverige bara skulle klara av en invasion i en vecka på en plats nått Ryssland. Men det är inte Vladimir Putin som planerar en ondskefull plan.

I stället har nyheten blivit till sketch i programmet Yesterday Live. Där skämtas det friskt om Sverige och den svenska rädslan för "ryssen". Allt till tonerna av Abbas "Mamma Mia".

Referenser till köttbullar, Ikea, försvarsminister Karin Enström och givetvis ishockey flödar i klippet.

Se parodin här:


Kanske är det en hämnd för detta?:


/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Luleå

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

Att arbeta på Ica innebär att du dagligen möter kunder från landets alla hörn och kanter. Och ibland får bevittna saker du inte trodde att du skulle.

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

1 timme sedan
En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

1 timme sedan
Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.