Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SD-politiker förnekade Förintelsen – avgår

- 02/04/2013, 20:42 -
Sverigedemokraterna har drabbats ännu ett avhopp efter att en lokalpolitiker uttalat sig och förnekat delar av Förintelsen.

Sverigedemokraterna har drabbats ännu ett avhopp efter att en lokalpolitiker uttalat sig och förnekat delar av Förintelsen.

Han ifrågasatte dödssiffrorna under Förintelsen och pekade ut judar som lögnare. Nu väljer sverigedemokraten Alexander Kieding att avgå.

I en intervju med Expo Idag under tisdagen ifrågasatte Sverigedemokraten Alexander Kieding antalet döda judar under Förintelsen

– Det är fullt möjligt att Israel trissat upp siffrorna. Det är också fullt begripligt och därför inte något jag skulle kunna utesluta. Det är så det brukar gå till när folk vill saker. Då tenderar de att tänja och bortse från vissa aspekter, sa Kieding, bland annat.

Låg bakom rasistisk blogg

Utspelet rörande Förintelsen fick stor uppmärksamhet – och nu har Kieding valt att avgå som ersättare för Sverigedemokraterna i Järna kommundelsnämnd, samt lämna partiet helt och hållet.

– Han har meddelat en företrädare i partiet att han lämnar Sverigedemokraterna och sina förtroendeuppdrag med omedelbar verkan, säger Sverigedemokraternas pressekreterare Martin Kinnunen till Expo Idag.

Tidigare under dagen hade antirasistiska sajten Inte rasist, men kopplat Kieding till en homofobisk, rasistisk och antisemitisk blogg. En blogg som förnekar Förintelsen och utmålar judar som lögnare.

Avgick självmant

"Hur man definierar en 'förintelse' kan diskuteras men refrängen sex miljoner judar handlar, ursäkta oss men vi kan också räkna, mest om att legitimera en etnocentrisk statsbildning bestående av sex miljoner judar", går det bland annat att läsa i den aktuella bloggen.