Artist
1 av 4
Första maj-tåget utgår och ersätts av Amy Diamond. - Foto: SCANPIX / Montage
Politik
2 av 4
Magdalena Andersson ska tala i Norrköping. Här firar hon första maj 2012 i Malmö. - Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX
Melodifestivalen
3 av 4
Amy Diamond i Melodifestivalen 2009. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
Politik
4 av 4
Stefan Löfven firar första maj i Göteborg 2012. - Foto: ADAM IHSE / SCANPIX

Ersätter första maj-tåget - med Amy Diamond

Inför årets firande av första maj fick Socialdemokraterna i Norrköping en idé. De har ställt in det traditionella tåget - och ersätter med Amy Diamond.


QR-kod

Många höjde nog på ögonbrynen när Socialdemokraterna centralt inför årets första maj-firande lanserade en egen QR-kod. Den kan man scanna in för att få information om "firanden på första maj och vår politik för unga". 

Ungdomsförbundet SSU ratade dock koden och lanserade ett eget första maj-märke i stället.

NORRKÖPING. I kampen för att ständigt hitta nya sätt att nå ut på har Socialdemokraterna i Norrköping gjort något radikalt inför första maj. I stället för att tåga på traditionellt vis blir firandet på en och samma plats - med Amy Diamond som särskilt inbjuden artist.

– Vi vill utveckla firandet och nå fler målgrupper, säger Olle Wikmång, ombudsman, till Norrköpings Tidningar.

"Hoppas förnya firandet"

Normalt sett brukar socialdemokrater, vänsterpartister och andra partier till vänster fira första maj genom att tåga på gator och torg. Men "framtidspartiet" vill förändra sig, åtminstone i Norrköping.

– Vi satsar extra och hoppas på det här sätt förnya firandet, säger Anna Lindkvist, ordförande i LO-kommittén, till Norrköpings Tidningar.

Bland talarna återfinns S-toppen Magdalena Andersson, ekonomisk-politisk talesperson. Hon lär komma med något utspel, men det kommer inte Amy Diamond att göra. Wikmång menar att det inte spelar någon roll om hon håller med partiet politiskt eller inte.

– Vi har inte bedömt henne på det sättet. Vi har sett att det inte finns något som pekar på att hon har diametralt motsatta åsikter. Annars har vi inte gjort någon politisk bedömning. Hon är inbokad som artist, inte som politisk företrädare, säger han till SVT.

"Det nya 'ersatt av Looptroop'"

Ni gissade rätt - nyheten har blivit föremål för hån och kritik på Twitter:

Men alla är inte negativa:

Amy Diamond, som föddes i Norrköping, slog igenom bara tolv år gammal med hitlåten "What's in it for me" 2005. Hon har sedan deltagit i Melodifestivalen två gånger - 2008 och 2009.

Kanske blir det så här bra stämning utanför Kårhuset Trappan den första maj?


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!