Bråket fortsatte sedan på Facebook.
1 av 2
Bråket fortsatte sedan på Facebook. - Foto: v
Lars Beckman.
2 av 2
Lars Beckman. - Foto: HENRIK MONTGOMERY/SCANPIX

Twitterbråk om länkar till rasistsajter

Den socialdemokratiske bloggaren Markus Mattila gick hårt åt riksdagsledamoten Lars Beckman (M) sedan han länkat till den rasistiska propagandasajten Fria tider. Senare visade det sig att Mattila själv länkat till vit makt-rörelsen Nordisk ungdom.
– Det var väldigt olyckligt för honom, säger Lars Beckman.


Beckmans ursäkt

Efter länken till Fria tider skrev Beckman ett blogginlägg där han förklarade att det var ett misstag.

"Igår googlade jag efter Dagens Media länken som fanns på en annan hemsida. Det visade sig vara en rasistiskt hemsida, och det var dumt av mig att länka till den".

Under onsdagen blåste det upp till Twitterstorm mot Lars Beckman (M) efter en Facebooklänk till den rasistiska sajten Fria tider. Riksdagsledamoten riktade kritik mot en ny Aftonbladetsajt som han anser arbetar för en socialistisk valseger. 

Men länken till nyheten om sajten, som Beckman hävdar skulle gå till Dagens Media, hamnade hos Fria tider. Något han fick kritik för och senare bad om ursäkt för.

En av dem som var hårdast i sin kritik var den socialdemokratiske bloggaren Markus Mattila. På sin blogg frågade sig Mattila hur omdömeslös Beckman egentligen är.

"Moderaternas hårda motstånd mot SD är bara en fasad. Det är jag helt övertygad om", skrev han även.

Men efter ett inlägg från den konservative bloggaren Fredrik Antonsson fick historian en ny vändning. Det visade sig att Markus Mattila själv länkat till vit makt-rörelsen Nordisk ungdom. Något Beckman inte var sen att nappa på.

Beckman efterlyste senare en ursäkt, men Mattila ansåg att han greppat efter gamla nyheter.

För Nyheter24 berättar Mattila att länken till Nordisk ungdom var ett misstag.

– Det var något som jag insåg redan då direkt efter att jag hade länkat till humorklippet. Länken postades för typ ett år sedan, skriver han och fortsätter:

– Vad gäller Beckmans agerande så är det något som får stå för honom. Jag kritiserar hans åsikter med bakgrund av att han är riksdagsledamot.

Beckman förklarar att han och Mattila tidigare haft hetsiga diskussioner på Twitter.

– Att det kom fram att han länkat till Nordisk ungdom var nog väldigt olyckligt för honom, säger Beckman till Nyheter24.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

1 timme sedan
Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

1 timme sedan
Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

1 timme sedan
Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.