Lördag 31 Jul
Stockholm

Jimmie Åkesson oroas – för nyfödde sonen

SD-ledaren berättar om oron.
1 av 4
SD-ledaren berättar om oron. Foto: TT
Åkesson på partiets landsdagar.
2 av 4
Åkesson på partiets landsdagar. Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
Louise Erixon och Jimmie Åkesson.
3 av 4
Louise Erixon och Jimmie Åkesson. Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX
Parets son Nils föddes i mitten av december.
4 av 4
Parets son Nils föddes i mitten av december. Foto: SCANPIX SWEDEN

Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson oroas över sin nyfödda sons uppväxt. – Det är klart att jag är orolig för min familj när jag inte är hemma, säger han i en intervju med Aftonbladet.

Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
"Jobbigt" med Avpixlat

I intervju kommenterar Åkesson också den rasistiska bloggen Avpixlat och berättar att han tycker det är jobbigt att sammankopplas med den när partiet inte kan påverka vad som skrivs. Kopplingen mellan riksdagsledamoten Kent Ekeroth och hatsajten ser dock SD-ledaren inga problem med.

SVERIGE. I mitten av december blev han och sambon Louise Erixon föräldrar till sonen Nils. Nu berättar Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson att han lever med en ständig ångest där han slits mellan familjen och den politiska karriären.

I en lång intervju med Aftonbladet svarar han ja på frågan om han är orolig för hur det ska vara att växa upp som barn till en politiker som honom.

"Rör sig konstiga figurer i kvarteret"

– Det dyker upp tankar hela tiden i situationer som man kanske inte har funderat på, hur det ska bli. Nu kanske jag inte är så här högt profilerad politiker den dagen som han ska börja skolan, så det kanske inte måste bli ett jättestort problem, säger han till Aftonbladet och fortsätter:

– Men det är klart att jag är orolig för min familj när jag inte är hemma. Ibland rör det sig konstiga figurer i kvarteret eller på tomten, så jag är alltid orolig för hur de har det.

"Löfven är jättetrevlig"

I intervjun berättar Åkesson också om hur han tycker att SD påverkat debatten om invandring och invandringspolitik. Han hävdar också att statsminister Fredrik Reinfeldt "lyser av hat och avsky" när de båda möts i debatter.

Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven har dock Åkesson mer till övers för.

– Han är jättetrevlig. Han säger inte så mycket om någonting så det är svårt att värdera hur han är, men de få gånger vi har träffats så har han varit artig och trevlig, säger han till Aftonbladet.

Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela