Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Största rödgröna ledningen sedan valet

- 10/01/2014, 08:42 -
Stefan Löfven kan nog kosta på sig ett leende i valrörelsen.
1 av 4

Stefan Löfven kan nog kosta på sig ett leende i valrörelsen.

TT

S-ledaren tillsammans med LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson.
2 av 4

S-ledaren tillsammans med LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson.

Bertil Enevåg Ericson / TT

M:s partisekreterare Kent Persson.
3 av 4

M:s partisekreterare Kent Persson.

Stefan Jerrevang / TT

Det ser tungt ut för Alliansen.
4 av 4

Det ser tungt ut för Alliansen.

ANDERS WIKLUND / TT

Stefan Löfven verkar ha vind i seglen inför supervalåret. I en ny opinionsundersökning går Socialdemokraterna starkt framåt. Ledningen för de rödgröna partierna är den största efter valet 2010.

Både Socialdemokraterna och Miljöpartiet går starkt framåt i mätningen från Demoskop som publiceras i Expressen på fredagen. S ökar med 1,6 procentenheter och MP med hela 2,8.

Samtidigt backar samtliga regeringspartier utom Centerpartiet vilket leder till det största gapet mellan blocken sedan förra valet. Hela 16 procentenheter skiljer mellan Alliansen och de tre rödgröna oppositionspartierna, som skulle få egen majoritet om det var val i dag.

– Jag tycker man måste se det som ett tydligt misstroende för regeringen, säger Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin till Expressen.

"Mycket jobb för att vända"

Moderaterna, som tappar 1,1 procentenheter, tar fasta på att en stor mängd väljare fortfarande verkar osäkra på hur de ska rösta. I Demoskopmätningen är det hela 21,5 procent som inte vet vilka valsedlar de ska välja i höst.

– Vi har mycket jobb att göra för att vända siffrorna. Framför allt ska vi mobilisera alla de osäkra väljare som tidigare röstat på Moderaterna men som vi nu inte når fram till, säger Moderaternas partisekreterare Kent Persson till Expressen.

Samtidigt som siffrorna kommer är S-ledaren Stefan Löfven på väg ut på en valturné tillsammans med LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson.