Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

MP-politiker åtalas – stoppades med över två promille alkohol i blodet

Miljöpartisten försvaras av sin gruppledare.
1 av 2

Miljöpartisten försvaras av sin gruppledare.

Montage / TT

Politikern blåste 2,15 promille.
2 av 2

Politikern blåste 2,15 promille.

TT

Nyheter | 04/02/2014 11:04

En miljöpartistisk kommunpolitiker körde bil med 2,15 promille alkohol i blodet. Nu åtalas hen för grovt rattfylleri, men försvaras av sin gruppledare.
– Det kan hända den bästa.

ÖLAND. I fredags åtalades en politiker i en öländsk kommun för grovt rattfylleri. Miljöpartisten greps av polis efter att hen kört berusad. Alkoholmätaren visade 2,15 promille, enligt åtalet.

MP-politikern, som sitter i både kommunfullmäktige och kommunstyrelsen, har erkänt sitt brott. Anledningen till att brottet bedöms som grovt är att hen kört bil på platser där det rör sig mycket människor och på så sätt utsatt andra för potentiell fara.

"Det kan hända den bästa"

Miljöpartiets gruppledare ser ingen anledning att låta händelsen drabba den politiska karriären.

– Det kan hända den bästa och det är precis vad som har hänt här. Livet blir lite knaggligt ibland, det kan bli för mycket, säger gruppledaren till Barometern.

"Har fått mig att skärpa mig"

Politikern själv är ångerfull.

– Det var riktigt dumt av mig men det har också fått mig att skärpa mig. Alkohol kan göra att man gör saker som man sagt att man aldrig skulle göra, säger hen till Barometern.