Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Cathrine, 51: "Därför röstar jag på Miljöpartiet"

- 18/02/2014, 10:18 -
Cathrine Netterstedt.

Cathrine Netterstedt.

Privat

51-åriga busschauffören Cathrine Netterstedt från Södertälje kommer att rösta på Miljöpartiet i höstens riksdagsval. För Nyheter24 förklarar hon varför.

SVERIGE. Supervalåret är här och i takt med det har Nyheter24 intervjuat läsare angående deras syn på politiken, deras hjärtefrågor och tankar kring riksdagsvalet i september. 14 frågor och 14 svar där väljarna får komma till tals.

Cathrine Netterstedt är 51 år, bor i Södertälje och jobbar som busschaufför. I höst kommer hon att rösta på Miljöpartiet.

Här förklarar hon varför. 

– Miljöpartiet motsvarar bäst mina värderingar och tankar kring vad jag tycker är viktigt. Jag tycker också att MP har de ärligaste medarbetarna som verkligen står för vad de tycker.

Har du röstat på Miljöpartiet tidigare?

– Ja.

Vilka är dina främsta hjärtefrågor?

– Barnen, skola, äldreomsorgen och miljön, både närmiljön och globalt.

Hur stor roll spelar partiledaren för ditt val av parti?

– Att Miljöpartiet valt att ha två språkrör i stället för en ledare betyder mycket för mig eftersom det visar ännu tydligare att det är ett parti för framtiden. Att leda ett parti helt själv är i mitt tycke omänskligt och även ovärdigt den nya tiden. Det behövs fler infallsvinklar även i ledarskapen, varför en manlig och en kvinnlig ledare/språkrör är det optimala.

Vilka frågor tror du kommer att bli viktigast i valet 2014?

– Skola, vård- och omsorg. Medmänsklighet och lika värde kommer hamna mer i fokus nu när människor blivit varse vad den politik som nu förs leder till. Egoism och kortsiktighet med vinst för de som har mest och stora förluster för de som har det svårast i samhället.

Vad tycker du om det politiska klimatet i dag?

– Svalt, kladdigt och i mångt och mycket falskt.

Tittar du på exempelvis partiledardebatter?

– Lite ibland, men jag upplever det ofta som ett väldigt pajkastande och med "sandlåde"-mentalitet som går ut på att smutskasta andra och inte på att framhäva det man själv står för och det man vill förändra.

Brukar du göra "valtest" på nätet – och har du i så fall följt resultaten av dem?

– Nej.

Vad skulle du säga behövs mest inom politiken? Vad behöver politikerna göra för att just du ska lockas att rösta på dem?

– De vågar stå för sina åsikter och visar även i handling var det står. Det gäller att inte bara snacka utan också göra.

Vad skulle kunna få dig att byta parti?

– I dagsläget ingenting.

Vad skulle kunna få dig att byta "block"?

– Ingenting, fast jag önskade att MP skulle våga stå för sig själva, eventuellt tillsammans med Vänsterpartiet men helst utan Socialdemokraterna som jag anser tappat förankring i verkligheten. De saknar visioner för framtiden och lever fortfarande allt för mycket på gamla meriter. 

Har du förtroende för politikerna?

– För MP ja, men för andra är det tveksamt.

Vad handlar politik om för dig? 

– Rätt val i nuet som skapar en hållbar och stabil framtid för alla i samhället. Slut på kortsiktighet och snabba vinster.

Hur söker du information kring vilket parti som passar dig bäst?

– Internet och mycket partiernas egna hemsidor, andra sidor på internet samt andra medier. Kollar också noga på om de håller vad de lovar, har de ärliga och bra människor som jobbar för dem. Människor med bra moral och värderingar.