Björn Schaerström uttrycker sig bland annat kritiskt mot invandring, statsminister Fredrik Reinfeldt och påven.
Björn Schaerström uttrycker sig bland annat kritiskt mot invandring, statsminister Fredrik Reinfeldt och påven. - Foto: Montage: Twitter.

"REINFELDT din skurk" (M) politiker kan tvingas avgå på grund av tweets

Kommunalpolitikern Björn Schaerström (M) kan uteslutats ur partiet på grund av sitt Twitterkonto.


Sitter kvar för nu

Det har förts diskussioner med honom tidigare där man har bett honom sluta med uttalandena, enligt Elisabeth Somp, därför har det nu blivit ett uteslutningsärende. 

Men Björn Schaerström sitter kvar tills dess att man utrett frågan ordentligt, skriver SVT. 

POLITIK. ”Hallå du korkade Zoran Ismail! Vi invandringskritiska är INTE mot invandring eller invandrare! MEN VI VILL TA MIG FAN INTE FÖRSÖRJA DEM!!!” 

Så skriver Moderaternas kommunfullmäktigeledamoten i Vallentuna, Björn Schaerström, på sin Twitter. Nu kan han komma att kan komma att uteslutas ur partiet, rapporterar SVT. 

"Tar bestämt avstånd"

– Det är helt oacceptabelt, vi tar bestämt avstånd från honom. Det är ett uteslutningsärende och det behandlas skyndsamt, säger Elisabeth Somp, kommunikationschef Moderaterna Stockholm stad och län, till SVT. 

Björn Schaerström uppger att han vill inte kalla sig främlingsfientlig, men säger samtidigt att människor som inte kan försörja sig själva inte borde få komma till Sverige. Och han står för de tweets han skrivit: 

– Det jag skriver är rätt och riktigt, säger han till SVT . 

Nedan följer fler tweets från Björn Schaerström. 


[removed][removed]


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!