Minskat stöd för Åkessons politik.
1 av 3
Minskat stöd för Åkessons politik. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT
Stefan Löfvens Socialdemokrater har ett stort stöd.
2 av 3
Stefan Löfvens Socialdemokrater har ett stort stöd. - Foto: COPYRIGHT TT NYHETSBYRÅN / Henrik Montgomery
Moderaterna har dock störst stöd i ekonomiska frågor.
3 av 3
Moderaterna har dock störst stöd i ekonomiska frågor. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Stödet för SD minskar i invandringsfrågor

Färre uppskattar Sverigedemokraternas politik i frågor som rör invandring och integration, det visar en ny undersökning.


S bäst på sjukvård

Undersökningen visar att Socialdemokraterna anses vara bäst på sjukvårdspolitik.

När det gäller ekonomin är det dock moderaterna som har det största stödet.

Andelen osäkra väljare, alltså väljare som inte kan svara på vilket parti som är bäst, är tämligen många, hela 45,5 procent skriver SVT.

En ny mätning från Novus visar att stödet för Sverigedemokraternas invandringspolitik minskar, uppger SVT. Men de är fortfarande det parti som har störst stöd för sin politik i frågan. 16 procent av de tillfrågade anser att partiet har den bästa politiken vad det gäller invandring och integration, att jämföra med Socialdemokraterna som har stöd av 15 procent. 

Tappar från januari

För Sverigedemokraternas del är det första gången sedan i juni 2012 som man tappar stöd i en sådan mätning från Novus, skriver SVT. Så sent som i januari ansåg 20 procent att Sverigedemokraterna hade den bästa invandringspolitiken.

Precis som i januarimätningen anser de tillfrågade att invandring och integration är den 6:e viktigaste frågan. Kvar som den viktigaste frågan är sjukvården, följd av skola och utbildning, skriver SVT.

Störst stöd för Socialdemokraterna

Sysselsättning/arbetslöshet är nummer tre, landets ekonomi nummer fyra och äldreomsorgen nummer fem, skriver SVT. Det i sin tur betyder att ekonomin och äldrevården har bytt plats på listan.

Sammanlagt innefattade undersökningen 25 olika politiska områden. Socialdemokraterna anses vara bäst i 15 områden, Moderaterna på åtta, Miljöpartiet på två och Sverigedemokraterna på ett uppger SVT.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!