Muf hånas efter Facebookutmaning: "Väldigt mycket näthat"

Ett klipp som publicerats av Muf Danderyd på Facebook där de utmanar sina kamrater på Östermalm att komma igång med valkampanjen har hånats rejält. – Det är förkastligt, säger Magdalena Schröder från Muf till Nyheter24.


NekNomination

Facebookutmaningar fick rejäl spridning tidigare i år när NekNomination dominerade hela Facebook.

Här kan du se det bästa från den trenden.

STOCKHOLM. Det var den 13 april som Muf Danderyd publicerade ett litet videoklipp på sin Facebooksida, ett klipp som sedermera fått stor spridning på sociala medier. 

Men kanske inte riktigt på det sätt som ungdomspolitikerna hade tänkt sig när de spelade inte sin NekNomination-liknande träningsvideo där de avslutar med att utmana Muf Östermalm att göra detsamma.

På Twitter och även i en nystartad tråd på Reddit har skämten haglat. Framförallt efter att det hela plockats upp av bloggen Alliansfritt Sverige på Twitter.

Nyheter24 försökte få reda på lite mer om klippet, dess tillkomst och alla reaktioner, och kontaktade Sofia Widegren, ordförande i Muf Danderyd, som i sin tur hänvisade vidare till Magdalena Schröder som är chefsombudsman för Muf i Stockholm.

– Jag har inte riktigt hunnit se allt själv men jag har fått höra via Sofia att det har varit väldigt mycket näthat och det är förkastligt, säger Schröder till Nyheter24 och fortsätter:

– Jag tycker att det är synd att det är den här tonen redan tidigt under valkampanjen och hoppas verkligen att det inte sätter tonen.

Hon berättar dessutom att Muf Östermalm kommer att anta utmaningen.

– De håller på med ett svar just nu och kommer i sin tur att utmana vänstern att hålla god ton under hela valrörelsen.

Här kan du se klippet:

Här är några av reaktionerna från Twitter:

Och efter näthatet svarar så tillsist MUF Östermalm på utmaningen:


Muf
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Vinnaren av Drömvinsten på 101 miljoner är hittad – det ska han göra för pengarna

Lugnt på USA-börsen trots bankchefens uttalande

Indexrörelserna på börsen i New York svängde kring nollan på tisdagen sedan Jerome Powell, chef för USA:s centralbank Federal Reserve, återigen varnat för att räntorna kan behöva hållas kvar på en högre nivå under en längre period.

Powell: Räntesänkningar dröjer i USA

Det blir mer och mer osannolikt med en sänkning av den amerikanska styrräntan inom den närmaste tiden, enligt USA:s centralbankschef Jerome Powell.

Växjö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Lastbil med släp i diket, Norra Åreda", skriver polisen på sin hemsida.

Rullstolsburen person dog – föll ner i pool på servicehus

1 timme sedan
En rullstolsburen person föll ner i en pool på ett serviceboende i Västerås på julafton i fjol och avled ett par dagar senare. Nu har kommunen Lex Sarah-anmält händelsen.

Örebro: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Ett tågset brinner på CV-området i Örebro-", skriver polisen på sin hemsida.