Tobias Utter attackerades: "Jag blev väldigt rädd såklart."
Tobias Utter attackerades: "Jag blev väldigt rädd såklart." - Foto: Privat

SD-politiker blev spottloskad när han delade ut flygblad

En SD-politiker bespottades och trycktes upp mot ett skyltfönster när han delade ut flygblad under fredagen.


KARLSTAD. SDU Värmlands ordförande Tobias Utter, 22, attackerades när han delade ut flygblad inför EU-valet i Karlstads centrum under fredagen, skriver Nya Wermlands tidning. 

– Jag fick spott i hela ansiktet, i munnen, och över näsan och glasögonen, det var en imponerande loska på så sätt, säger han till Nyheter24.

Tobias Utter är övertygad om att angreppet var politiskt. Detta eftersom mannen som attackerade honom hade tagit emot ett flygblad en stund tidigare. 

"Du ska fan inte ta några jäkla kort"

– Han tog ett flygblad och kom tillbaka med det och slog tillbaka det i handen på mig. Så gick han därifrån och jag fortsatte dela ut flygblad. Alla vill ju inte läsa, säger han.

Efter tio minuter kom mannen tillbaka: 

I farten loskade han mig rakt i ansiktet. Jag blev väldigt rädd, så klart, säger han och fortsätter;

– Det är inte okej att ge sig på någon, att göra det för deras politiska åsikter är värre så jag följde efter honom, kanske 20-30 meter bakom. Då tog han tag i mig och tryckte upp mig mot skyltfönstret så jag slog huvudet i glaset och sa något i stil med "du ska fan inte ta några jäkla kort". 

"Demokratiskt problem"

– Det är ett stort demokratiskt problem att vi blir attackerade när vi är ute och presenterar vår politik inför valet, säger Utter till Nya Wermlands tidning

Till Nyheter24 menar Utter att han inte kommer påverkas av händelsen. 

– Om  något så är det positivt eftersom vi får engagemang. Vi visar att vi ställer upp för åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Vi står upp mot politiskt våld och de som försöker tysta oss med nävarna. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Billigare att tanka – dieseln under 19 kronor

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

Minst åtta människor rapporteras ha dödats och ett tjugotal skadats i nattens ryska attacker mot Ukraina. De riktades i huvudsak mot regionen Dnipropetrovsk, enligt inrikesdepartementet i Kiev.

Högsta antalet viltolyckor på tio år

Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.

Klart: Geely har sålt Volvo-aktier

Kinesiska Zhejiang Geely Holding meddelade på torsdagen att man avser att sälja hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo.

Bättre än väntat från Avanza

1 timme sedan
Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.

Totalstopp i trafiken – frontalkrock mellan två bilar på länsväg 153

1 timme sedan
"På länsväg 153, öster om Ätran, har en trafikolycka inträffat.", skriver polisen på sin hemsida.