Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SD-politiker blev spottloskad när han delade ut flygblad

- 02/05/2014, 18:05
Tobias Utter attackerades: "Jag blev väldigt rädd såklart."

Tobias Utter attackerades: "Jag blev väldigt rädd såklart."

Privat

En SD-politiker bespottades och trycktes upp mot ett skyltfönster när han delade ut flygblad under fredagen.

KARLSTAD. SDU Värmlands ordförande Tobias Utter, 22, attackerades när han delade ut flygblad inför EU-valet i Karlstads centrum under fredagen, skriver Nya Wermlands tidning. 

– Jag fick spott i hela ansiktet, i munnen, och över näsan och glasögonen, det var en imponerande loska på så sätt, säger han till Nyheter24.

Tobias Utter är övertygad om att angreppet var politiskt. Detta eftersom mannen som attackerade honom hade tagit emot ett flygblad en stund tidigare. 

"Du ska fan inte ta några jäkla kort"

– Han tog ett flygblad och kom tillbaka med det och slog tillbaka det i handen på mig. Så gick han därifrån och jag fortsatte dela ut flygblad. Alla vill ju inte läsa, säger han.

Efter tio minuter kom mannen tillbaka: 

I farten loskade han mig rakt i ansiktet. Jag blev väldigt rädd, så klart, säger han och fortsätter;

– Det är inte okej att ge sig på någon, att göra det för deras politiska åsikter är värre så jag följde efter honom, kanske 20-30 meter bakom. Då tog han tag i mig och tryckte upp mig mot skyltfönstret så jag slog huvudet i glaset och sa något i stil med "du ska fan inte ta några jäkla kort". 

"Demokratiskt problem"

– Det är ett stort demokratiskt problem att vi blir attackerade när vi är ute och presenterar vår politik inför valet, säger Utter till Nya Wermlands tidning

Till Nyheter24 menar Utter att han inte kommer påverkas av händelsen. 

– Om  något så är det positivt eftersom vi får engagemang. Vi visar att vi ställer upp för åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Vi står upp mot politiskt våld och de som försöker tysta oss med nävarna.