Måndag 20 Sep
Stockholm

SD-politiker: "Köpte nyss AK47:a ifall en svarting angriper mig"

Facebookuppdateringen.
1 av 2
Facebookuppdateringen. Foto:
Inlägget.
2 av 2
Inlägget. Foto: Inte rasist, men.

En SD-politiker beskrev i sociala medier hur han är redo med ett automatgevär om en "svarting" angriper, samt hur han har ett bombbälte som försvar mot regeringen.

Kommentera (34)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Fler exempel

Det var dock inte första gången Granfelt skrev något rasistiskt på sin Facebook. Inte rasist, men har fler exempel som de frågar Granfelt om

UPPVINGE. Tommy Granfelt, 62, sitter som ledamot av barn- och ungdomsnämnden i Uppvidinge kommun och fram till i vintras hade han även uppdrag som styrelseledamot för Sverigedemokraterna i Östra Kronoberg

Han skrev under torsdagskvällen på Facebook om hur han köpt vapen för att skydda sig om en "svarting angriper", skriver Inte rasist, men

Granfelt skriver vidare att han sätter på sig ett bombbälte för "försvar mot regering och terrorister"Tommy Granfelt kallar även kallar moderater, Fi-anhängare och vänstern för "ohyra". 


"Bara ett skämt"

Smålandsposten uppmärksammade också Facebookinlägget: 

– Det där var bara ett skämt, något jag skrev efter inverkan av alkohol, säger Tommy Granfelt när Smålandsposten ringde upp honom under fredagskvällen. 

– Vänsteranhängare tolkar det säkert på sitt vis och de som inte känner mig vet ju inte vad jag avsåg med det jag skrev. Så visst har jag förståelse för det. Men jag kommer inte ta bort något, det jag har skrivit det får stå kvar, säger han till Smålandsposten

– Jag ser ingen anledning till att ångra det. Men jag har inga vapen hemma, inte ens ett luftvapen, säger Tommy Granfelt, till Smålandsposten som i efterhand ändå valde att radera sitt inlägg. 

Helt fel"

Granfelt säger nu till Nyheter24 att han visst ångrar att han skrev Facebookuppdateringen. 

–Till mitt försvar är jag diabetiker och det i samband med några glas alkohol kan bli helt fel, säger han och fortsätter: 

– Det är väl så att jag inte är intresserad av allianspartiernas politik med den högst odemokratiska och väldigt besvärliga invandringssituation som vi har i Sverige i dag, säger han och tillägger: 

– Jag är orolig för framtiden för mina barn och barnbarn som ska behöva rätta till de här misstagen. 

Kan du förstå om andra känner en oro över vi har politiker som skriver att de har AK47:or och bombbälten? 

– Jag har avsagt mig uppdraget muntligen, säger Granfelt som dock står listad som ledamot av barn- och utbildningsnämnden på Uppvinge kommuns hemsida. 

– Jag är bara kvar på pappret.

Kommentera (34)
Kopiera länk
Dela