Onsdag 22 Sep
Stockholm

SD-kandidat: "Islam och muslimer skall ut ur vårt Sverige"

"Våldtäkt är normalt för muslimer".
1 av 6
"Våldtäkt är normalt för muslimer". Foto: TT/Facebook montage
På sin offentliga Facebooksida skriver kandidaten islamofobiskt.
2 av 6
På sin offentliga Facebooksida skriver kandidaten islamofobiskt. Foto: Facebook
Hon kallar islam för en "helvetesreligion".
3 av 6
Hon kallar islam för en "helvetesreligion". Foto: Facebook
4 av 6
Hon uppmanar även homosexuella att söka hjälp.
5 av 6
Hon uppmanar även homosexuella att söka hjälp. Foto: Facebook
6 av 6

UPPDATERAD. Marianne Danfjorden, nummer fem på Sverigedemokraternas kommunvalslista på Gotland, skriver bland annat att våldtäkt är normalt för muslimer och att homosexuella bör söka hjälp.

Kommentera (119)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det är på sin öppna Facebooksida som Marianne Danfjorden, 70, nummer fem på Sverigedemokraternas lista till kommunvalet på Gotland, sprider rasism och hat.

Under sommaren har flertalet rasistiska och hatiska uppdateringar postats av Danfjorden. De flesta är islamofobiska.

"Vidrigaste religionen"

Hon kallar också islam för en "helvetesreligion" och slår fast att det är den "vidrigaste religionen".


Danfjorden ger sken av att vilja slänga ut samtliga muslimer från Sverige.

Under Pride-veckan länkade hon till en artikel ur Svenska Dagbladet och uppmanade homosexuella att söka hjälp, något som uppmärksammades av sajten "Inte rasist men".

Vill inte kommentera

När Nyheter24 söker Marianne Danfjorden vill hon inte ställa upp på en intervju. Via en närstående hälsar hon att hon inte vill prata.

"Inte förenligt med att representera SD"

Hannes Müller, ordförande för Sverigedemokraterna Gotland och toppkandidat på listan, har tagit del av visst innehåll på Facebooksidan, och kontaktat Danfjorden.

– Efter att ha sett hennes sida så har jag mejlat, det gjorde jag i morse. Och utifrån vad jag har sett så meddelade jag min åsikt, att hennes inlägg inte är förenligt med att representera Sverigedemokraterna. 

Han har framfört sin kritik till kandidaten, och uppger att hon inte kommer att sitta i fullmäktige oavsett hur det går i valet. 

– Sidan ger en bild av att hon är väldigt negativ till vissa sexuella läggningar och vissa folkgrupper, säger Müller och fortsätter: 

– Hon har nu meddelat att hon på grund av ålder och hälsa inte kommer att ta sin plats om hon blir invald. Så hon kommer ändå aldrig att sitta i fullmäktige här. 

Uppdaterad 5/8:

Helagotland.se har under tisdagen varit i kontakt med Danfjorden som uppger att hon blivit lurad av ordföranden Hannes Müller.

– Jag har inte stått på valbar plats. Det har Hannes Müller vetat om. Han behövde en kvinna på listan och det ville jag hjälpa honom med. Men jag har aldrig tänkt att sitta i regionfullmäktige, säger hon till Helagotland.se

Det får stå för henne, kommenterar Müller till tidningen.

– Hon har bett om att stå långt ned på listan, och det brukar kallas för icke valbar plats. Men hon har stått med och det hon skrivit är inte förenligt med att representera Sverigedemokraterna, säger han till helagotland.se.

Kommentera (119)
Kopiera länk
Dela