Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efter hårda kritiken – chemtrails-politikern kandiderar inte

Kandiderar inte längre.
1 av 4

Kandiderar inte längre.

Faksimil SVT / TT

"Chemtrails"
2 av 4

"Chemtrails"

TT Bild

Miljöpartiets partisekreterare Anders Wallner.
3 av 4

Miljöpartiets partisekreterare Anders Wallner.

Erik Mårtensson / SCANPIX

Pernilla Hagberg.
4 av 4

Pernilla Hagberg.

Faksimil SVT

Nyheter | 04/09/2014 11:24

Hon varnade för chemtrails – nu går det inte längre att rösta på Pernilla Hagberg.

VINGÅKER. Den miljöpartistiska gruppledaren i Vingåker, Pernilla Hagberg, har uppmärksammats rejält för sina uttalanden om chemtrails. I tisdags meddelade Miljöpartiet centralt att man ansåg det vara "problematiskt" att hon kampanjade för frågor som inte drivs av partiet.

– Både vi och och regionorganisationen har tagit avstånd från hennes åsikter i de frågorna, sa partisekreteraren Anders Wallner till Nyheter24.

Kandiderar inte

På onsdagen kom också det föga oväntade beskedet – Hagberg kandiderar inte längre. Enligt ett pressmeddelande som Katrineholms-Kuriren hänvisar till är det ett beslut som "fattats i samförstånd med Miljöpartiet i Vingåker".

"Har med det militära att göra"

Det var redan 2012 som Hagbergs åsikter om chemtrails uppmärksammades för första gången. Då hävdade hon att USA och ryssland styrde Sveriges väder med hjälp av chemtrails.

– Det har med det militära att göra, CIA och NSA, sa hon till Katrineholms-Kuriren då.

Hävdade att tjänstemän på SMHI hotas

Åsikter som alltså uppmärksammades igen tidigare i veckan då Katrineholms-Kuriren tog del av ett mejl som Hagberg skickat där hon skrev att "det finns tjänstemän på SMHI som har blivit hotade till tystnad och som gråter när de får frågor de inte får svara på. SMHI har också det sista året skapat "nya" moln för att passa in i alla hundratals frågor som de får från upprörda människor". 

LÄS MER: MP-riksdagsledamot beställde utredning – om chemtrails

LÄS MER: Här varnar centerpartisten för chemtrails