Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är kommunen där SD och V samarbetar

- 07/11/2014, 07:44
Samarbetar i Skåne.

Samarbetar i Skåne.

TT

Ett ovanligt initiativ kritiseras från partitoppen.

BROMÖLLA. Vänsterpartiet har hela tiden hållit en stenhård linje mot Sverigedemokraterna och avvisat minsta tanke om samarbete. Men det är något som inte verkar gälla partiets avdelning i skånska Bromölla där man gått ihop med bland annat Moderaterna – för att hindra Socialdemokraternas kandidat till kommunfullmäktiges presidium, srapporterar Sveriges Radio.

"Har varit en katastrof"

Dessutom medverkar man då till att en Sverigedemokrat väljs till första vice ordförande.

– För att få SD att rösta med oss, så att vi kunde få in våra kandidater, så var vi tvungna att rösta på Laurentzson (SD). Annars hade SD röstat på S och de vill vi ha bort, för de har varit en katastrof, säger vänsterpartisten Leif Pettersson till Dagens Arena.

V kritiserar sig själva

Något som nu kritiseras hårt från partiledningen.

– Vi beklagar att de gjort såhär. Vår starka rekommendation är ju att aldrig samarbeta med Sverigedemokraterna, säger Aron Etzler, Vänsterpartiets partisekreterare, till Sveriges Radio.

Tillbakavisar kritiken

Vänsterpartiets talesperson i Bromölla, Samuel Johansson, verkar dock inte uppskatta direktiven uppifrån.

– De kan ju omöjligt veta den politiska situationen i varje enskild kommun, så är det ju liksom. Det är vi som sköter vänsterpolitiken i Bromölla. Jag har ju svårt att se att vi helt plötsligt skulle ändra på oss, bara för att man säger det från Stockholm, säger han till Sveriges Radio.