Lördag 15 Maj
Stockholm

Reinfeldt: Sverige har plats för fler flyktingar

Reinfeldt till Politiken: "Det finns oändligt med plats".
Reinfeldt till Politiken: "Det finns oändligt med plats". Foto: Ap

Fredrik Reinfeldt säger i en intervju med tidningen Politiken att de nordiska länderna har plats för att ta emot betydligt fler flyktingar.
– Det finns mer plats än man kan föreställa sig, säger han.

Kommentera (27)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Moderaternas avgående partiledare Fredrik Reinfeldt säger i en intervju med danska tidningen Politiken att antalet asylsökande inte påverkar ett samhälles integrationsförmåga. Tvärtom finns det plats för betydligt fler flyktingar.

– Vad betyder ordet "nog"? Är Sverige fullt? Är Norden fullt? Är vi för många människor? Vi är 25 miljoner människor som bor i Norden. Jag flyger ofta över den svenska landsbygden och det skulle jag vilja råda fler att göra. Där finns oändliga fält och skogar. Där finns mer plats än man kan föreställa sig. De som hävdar att landet är fullt, de bör visa var det är fullt, säger han till Politiken.

Frågan är om Reinfeldt som troligtvis lämnar över partiledarposten till favoriten Anna Kinberg Batra, har sitt parti i ryggen.

I SOM-institutets mätning 2012 svarade nämligen 57 procent av Moderaternas väljare att det var ett ”dåligt förslag” att ta emot fler flyktingar, medan 12 procent av samma väljargrupp menade att det var ett ”bra förslag”, skriver DN via TT.

Men Moderaterna kommer inte samarbeta med SD, menar Reinfeldt.

– Det finns ingen svensk borgerlighet som innefattar Sverigedemokraterna, säger han till Politiken.


Kommentera (27)
Kopiera länk
Dela