Björn Söder känner sig missförstådd.
Björn Söder känner sig missförstådd. - Foto: tt bild

Björn Söder om sin plats på antisemitism-listan: "Skrämmande"

Nu svarar Björn Söder på kritiken mot sitt svar om judar och sin plats på listan över antisemitiska uttalanden.


Människorättsorganisationen Simon Wisenthal-centret har listat Sverigedemokraternas BjörnSöders uttalande om att judar inte kan vara svenskar som ett av detio mest antisemitiska uttalandena 2014. Nu svarar Söder på anklagelserna samt kommenterar sin plats på listan.

– Jag tycker att det är skrämmande att ett institut har så dålig faktagranskning och använder lösryckta citat på det här sättet. Det kan få folk att tro att det inte finns så stor antisemitism, vilket det gör, och skadar frågan mycket, säger han till SvD.

Han menar även att han blivit missförstådd.

– Givetvis är detså att det inte är bra för mig som person eller partiet. Jag fåren felaktig bild målad på mig. Det skadar även Sveriges anseende,säger Björn Söder till Svenska Dagbladet och fortsätter:

– Detjag gjorde var att slå ett slag för att erkänna minoriteter, därjag menade att vårt assimileringskrav inte omfattar de nationellaminoriteter vi har i dag i Sverige.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är Björn Söder missförstådd?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

Attack mot militärbas i Irak

1 timme sedan
En person dödades och flera skadades i en attack från luften mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt källor i det irakiska inrikesministeriet och militären.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.