Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Björn Söder om sin plats på antisemitism-listan: "Skrämmande"

Björn Söder känner sig missförstådd.
1 av 1

Björn Söder känner sig missförstådd.

tt bild

Nyheter | 07/01/2015 10:38

Nu svarar Björn Söder på kritiken mot sitt svar om judar och sin plats på listan över antisemitiska uttalanden.

Människorättsorganisationen Simon Wisenthal-centret har listat Sverigedemokraternas BjörnSöders uttalande om att judar inte kan vara svenskar som ett av detio mest antisemitiska uttalandena 2014. Nu svarar Söder på anklagelserna samt kommenterar sin plats på listan.

– Jag tycker att det är skrämmande att ett institut har så dålig faktagranskning och använder lösryckta citat på det här sättet. Det kan få folk att tro att det inte finns så stor antisemitism, vilket det gör, och skadar frågan mycket, säger han till SvD.

Han menar även att han blivit missförstådd.

– Givetvis är detså att det inte är bra för mig som person eller partiet. Jag fåren felaktig bild målad på mig. Det skadar även Sveriges anseende,säger Björn Söder till Svenska Dagbladet och fortsätter:

– Detjag gjorde var att slå ett slag för att erkänna minoriteter, därjag menade att vårt assimileringskrav inte omfattar de nationellaminoriteter vi har i dag i Sverige.

Är Björn Söder missförstådd?