Knepet som uppmärksammas.
1 av 3
Knepet som uppmärksammas. - Foto: Faksimil Aftonbladet/TT Bild/Montage
Anna Kinberg-Batra.
2 av 3
Anna Kinberg-Batra. - Foto: Henrik Montgomery
Rubriken och ingressen till artikeln i Aftonbladet.
3 av 3
Rubriken och ingressen till artikeln i Aftonbladet. - Foto: Faksimil Aftonbladet

Anna Kinberg Batras gamla nakenbildstrick dyker upp igen

När Moderaternas partiledare slogs för att få vara kvar i riksdagen tog hon till okonventionella metoder.


I dagarna har en gammal artikel som publicerades i Aftonbladet 2002, med rubriken "Moderatpolitiker säljer sig med sex", åter börjat delas flitigt. Anledningen? Huvudpersonen är den dåvarande riksdagsledamoten Anna Kinberg.

Numera heter hon som bekant Anna Kinberg Batra och är nybliven partiledare för Moderaterna vilket förklarar det plötsliga uppsvinget. Inte minst med tanke på att artikeln handlar om hennes högst uppfinningsrika metoder för att lyckas behålla sin riksdagsplats.

"Det enda som funkar"

Enligt artikeln använde hon sig nämligen av "nakenbilder och textmeddelanden med sexanspelningar" för att på så sätt få fler röster.

– Så här i valrörelsens slutspurt måste man ta till lite grövre kommunikativa metoder för att nå igenom. Tyvärr verkar kombinationen sex och politik vara det enda som funkar, sa hon 2002.

Utlovade nakenbilder

På Kinberg-Batras rosa hemsida prydd med pulserande hjärtan kunde man vid tidpunkten anmäla sig för att få veta en hemlis, få kärlekstips eller få se politikern naken. Även om det kanske inte blev speciellt mycket naket. Enligt den gamla artikeln var det "omöjligt att se" vad bilden föreställde.

– Det är en hemlighet mellan mig och min digitalkamera, sa hon till Aftonbladet då.

Men det visade sig att kampanjen inte funkade något vidare, och den nuvarande partiledaren åkte ur riksdagen.

Något som hon strax efter valet förklarade i TV4:s morgonsoffa:

Nyheter24 har sökt Anna Kinberg Batra.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Nora rapporterar om trafikolycka

Swish förändring – för att skydda dina pengar

Förra året ökade telefonbedrägerierna med 36 procent. Det växande problemet har fått regeringen att överväga förändringar av betaltjänsten Swish och fått bankerna att vidta åtgärder.

Ny mobiliseringslag undertecknad av Zelenskyj

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har skrivit under en delvis kontroversiell ny mobiliseringslag, meddelar regeringen i Kiev.

Höj värdet på din bostad – med enkla ändringen: "Står ut"

Maria Friström, 43, bytte bana och började flippa bostäder för miljonbelopp. I en intervju med Nyheter24 berättar hon om misstagen man ska passa sig för och den enkla renoveringen som kan höja värdet på din bostad.

Årets nya Ikea-möbler för gamers, som du måste blåsa upp själv

Ikea lanserar en möbelkollektion för dataspelare, som ska vara lättare att plocka fram och städa undan – för en gamingcommunity som vuxit upp.

Riksrätt i senaten för Bidens minister

Har USA:s minister med ansvar för inrikes säkerhet "medvetet och systematiskt" underlåtit att hålla gränsen mot Mexiko säker? Republikanerna i representanthuset anser det och skickar därför ett riksrättsåtal till senaten. Men där väntas processen mot Alejandro Mayorkas avslutas illa kvickt.